Melih Bulu’dan Boğaziçi açıklaması! “Dış güçler müdahale ediyor”

celikci

New member
Melih Bulu’dan Boğaziçi açıklaması! “Dış güçler müdahale ediyor”
Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek için birçok ilde eylemler düzenleniyor. Polisin müdahale ettiği eylemlerde birçok kişi gözaltına alınırken bazıları ise tutuklandı. Siyasetin gündemi de Boğaziçi Üniversitesi eylemleri oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eylemleri desteklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli protestoları terör eylemi olarak görüyor. İYİ Parti ise Boğaziçi Üniversitesi gençlerine provokatörlere dikkat edin çağrısı yaptı. “ZAMAN İÇERİSİNDE UZLAŞMA NOKTASINA GELİNECEK”Öte yandan Prof. Dr. Melih Bulu, Hürriyet Gazetesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması sonrası başlayan protestoları değerlendirdi. Boğaziçi Üniversitesi’nde demokrasi ve eleştiri kültürünün ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Melih Bulu, "Bunlar bilimin gelişmesi için olmazsa olmazlar arasında. Bu kapsamda ben insanların kendisini ifade edeceğini, zaman içinde uzlaşma noktasına geleceğini düşünüyorum" dedi. “DIŞ GÜÇ UNSURLARI PROVAKE EDİYOR”Yaşanan eylemler hakkında konuşan Melih Bulu, "Burada, olayların bu kadar ilerlemesinin bir sebebi de dıştan bu işi provoke etmek isteyen güç unsurlarının devreye girmesi. Sorun biraz da bunlarla ilgili diye düşünüyorum. Zaman içinde bu hallolacaktır diye düşünüyorum" ifadesini kullandı. Kendisine yönelik istifa çağrılarını da değerlendiren Prof. Bulu, "Boğaziçi evet bugün de çok iyi bir yerdedir. Ama gerçekten dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına sokma hedefim var. Ve bunu yapabileceğime inanıyorum, dört sene içerisinde. O yüzden de asla istifayı düşünmüyorum ve Boğaziçi’ni de ilk 100’e sokmak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

ALINTIDIR