MEB’den devamsızlıktan kalan öğrencilerle ilgili yeni karar

semaver

Active member
MEB’den devamsızlıktan kalan öğrencilerle ilgili yeni karar Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca (MEB) yapılan yeni düzenlemeyle liselerde devamsızlıktan kalan öğrencilere okul haricinde kalmamaları için tahsil yılı sonunu beklemeden mesleksel eğitim merkezlerine geçiş hakkı tanındı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna nazaran, liselerde devamsızlıkları niçiniyle derslere devam etme hakkını kaybeden öğrencilere, istemeleri halinde kayıtlarını mesleksel eğitim merkezi diploma programına aktarabilmelerine imkan sağlandı.

Bakanlığın bu düzenleme ile liselerde tahsil hakkı devam eden lakin devamsızlık niçiniyle sınıf yenidenına kalan öğrencilerin okul haricinde kalmamaları için tahsil yılı sonunu beklemeden mesleksel eğitim merkezlerinde uygulanan yeni tahsil haklarından yararlanmalarını sağlamayı amaçladığı öğrenildi.

Öte yandan bu öğrencilerin, istemeleri halinde bir daha sonraki eğitim ve öğretim yılında evvelki okullarında ayrıldıkları sınıf düzeyinden eğitimlerine devam etme hakları da olacak. Tahsil hakkı bulunmayanlar ise açık öğretim lisesi, mesleksel açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi yahut mesleksel eğitim merkezine yönlendirilerek kayıtları yapılacak.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNE GEÇİŞ YAPANLARA GELDİKLERİ OKULLARA DÖNME HAKKI

Bakanlığın yeni düzenlemesinde, liselerde tahsil görmekte iken mesleksel eğitim merkezine nakil ve geçiş yapan öğrencilerin tahsil yılı içerisinde bir keze mahsus olmak üzere geldikleri okullarına dönebilmelerine imkan tanıyan yeni bir unsur de yer aldı.