McCarthy, sözcüsünü kaybettikten sonra Temsilciler Meclisi’nden istifa etmek istiyor

Suzan

New member
Temsilciler Meclisi sözcüsü olarak görevden alınmasının hemen ardından duygusal bir akşam basın toplantısında Temsilci Kevin McCarthy, Kongre’de kalıp kalmayacağı konusunda kesin olmayan bir yanıt verdi.

“Şuna bir bakacağım” dedi sonra.

Geçtiğimiz iki ay boyunca, Bay McCarthy sıradan bir üyenin hayatını inceledi ve Temsilciler Meclisi’nde partisine on yıldan fazla liderlik ettikten sonra bunun acı verici bir yaşam olduğunu buldu.

Bu günlerde Kaliforniya’daki olağandışı neşeli tavrıyla tanınan Bay McCarthy’yi neşelendirmek zor. Bir zamanlar başkanlığını yaptığı konferans toplantılarına artık katılmıyor ve zaman zaman kendisini deviren Cumhuriyetçilere olan öfkesini kontrol altına almakta zorlanıyor. (İçlerinden birinin, Tennessee Temsilcisi Tim Burchett’in, Kongre Binası bodrum koridorunda böbreğine dirsek attığı yönündeki iddiasını reddetti.)

Kaliforniya’da yeniden seçim için 8 Aralık’ta son tarih yaklaşırken ve meslektaşları onun gitmesini beklerken, artık gitme zamanının geldiği fikriyle barışmakta da zorlanıyor.

McCarthy’nin Kongre’deki en yakın arkadaşlarından biri olan Kuzey Carolina’dan Temsilci Patrick McHenry, “Bir şeyi inşa etmek için yirmi yıl harcadığınızda, o sayfayı kapatmak zordur” dedi. “Hayatı boyunca Cumhuriyetçi çoğunluğu oluşturdu ve ülkedeki üçüncü en yüksek makamı kazandı. Herhangi bir ölümlü için ani bir sonu kabullenmek ve bir sonraki bölüme karar vermek zordur.”

Ancak mevcut bölüm onun için giderek daha savunulamaz hale geliyor.

Kongre Binası’nda dolaşırken, geleceğe yönelik seçeneklerini düşünürken ve siyasi açıdan acımasız bir şekilde devrilmesinin ardından yas tutmanın çeşitli aşamalarından geçerken, Bay McCarthy eski hayatının küçük ayrıcalıklarını elinde tuttu ve büyük ölçüde elinden alınan her şeyin acı verici bir hatırlatıcısı olarak hizmet etti. .

Halen başkanlığın ikinci sıradaki kişinin kullanabileceği türden bir güvenlik detayına sahip, ancak binanın güç merkezi olarak hizmet veren Capitol’ün merkezindeki konuşmacının ofis odasından uzaklaştırıldı. Oxford Union’da yakın zamanda yapılan bir konuşma ve Haberler DealBook zirvesindeki bir röportaj gibi yüksek profilli görüşmelere katıldı, ancak bunlar onun görevden alınmasından önce rezerve edilmişti.

Pek çok meslektaşı hâlâ onu, inşasına yardım ettiği Cumhuriyetçi çoğunluğun işleyişine ilişkin kurumsal bilgiye sahip kişilerden oluşan yetenekli bir arabulucu olarak görüyor. Ancak deneyimsiz halefi Louisiana Sözcüsü Mike Johnson, kavgalı Cumhuriyetçi konferansı yönlendirme konusunda onun tavsiyesine başvurmadı. Ve Bay McCarthy, Bay Johnson’ın kendi çöküşüne yol açan aynı kararlardan bazılarını (hükümetin kapanmasını önlemek için Demokratlarla birlikte çalışmak gibi) alırken, karşılığında çok az bir ücret karşılığında, en azından şu ana kadar ödeme yaparken kenardan izlemek zorunda kaldı.

Bay McCarthy buna alışmakta zorlandı.

McHenry eski konuşmacı hakkında “Herhangi bir stresli durumdan sonra vücudun normale dönmesi biraz zaman alır” dedi. “Ve başkanlık makamını kazanmak için gereken aşırı politik hırslardan bahsettiğinizde, normal bir insan olmaya geri dönmek için bu kimyasalları vücudunuzdan çıkarmak daha da dramatik.”

Bay McCarthy’nin yakın zamanda Kaliforniya’nın Bakersfield kentindeki bölge ofisinde köpeklerinin takıldığı fotoğraflarını paylaştığı Instagram’da, fotoğrafa yorum yapan birçok kişi ona “@”KonuşmacıMcCarthy” takma ismine rağmen” olduğunu hatırlattı. artık konuşmacı değil. (Bu unvan teknik olarak ömür boyu kendisine aittir.)

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri, Bay Johnson’la olan ilişkilerini yönetirken, Bay McCarthy’nin görevden alınmasını arkalarında bırakmaya başlıyorlar. Ancak Bay McCarthy, fenestrasyon işlemini henüz tamamlamadı. Yalnız kalmaktan hiçbir zaman hoşlanmamış biri ve daha yoğun bir program, kendi düşüncelerine daha fazla zaman ayırabiliyor.

Zayıflamış haliyle Kongre’nin etrafında dolaşmak ne kadar tatsız olsa da, Bay McCarthy siyaseti bırakıp bırakmayacağına ve ne zaman bırakacağına karar vermenin zorluğundan açıkça bahsetti.

McCarthy, Çarşamba günü New York City’de DealBook’ta göründükten sonra kısa bir röportajda, “Ben yeni kaybettim, bu yüzden farklı aşamalardan geçiyorsunuz” dedi. “Eğer gidersem, benim için bir yer olduğunu ve ne yapacağımı bilmem gerekiyor ve bu en iyi şey mi?”

Bay McCarthy, Kongre’den ayrılıp ayrılmayacağına karar verirken acele etmediğini, bunun kısmen daha sonra pişman olabileceği aceleci bir karar vermek istemediğini söyledi.

“Bunun bana göre olmadığına karar verip ayrılırsam, bir yıl içinde ‘Ah, özür dilerim, ayrılmamalıydım’ diye düşünmek zorunda kalmayacağımı bilmem gerekiyor” dedi. “Yani çoğu insanın normalde yaptığından biraz daha uzun sürüyorsa, ben de tam olarak bunu yaşıyorum.”

Bazı merkezci Cumhuriyetçiler onu kalmaya çağırıyor.

Aynı adı taşıyan kongre grubuyla ittifak halinde olan bir dış kuruluş olan Cumhuriyetçi Ana Cadde Ortaklığı’nın başkanı Sarah Chamberlain, “O kadar uzun süredir burada olmayan çok sayıda üye var” dedi. “Üyelere sürecin nasıl işlediğini öğretmek için birkaç kıdemli devlet adamına ihtiyacınız var ve o da son kalanlardan biri.”

Bayan Chamberlain şunları ekledi: “Şahsen ben onun ayrılmaya karar verip vermediğini tamamen anlayabiliyorum. Kurumsal düzeyde onu kaybetmek utanç verici olur.”

Eğer Bay McCarthy Kongre’den derhal ayrılırsa, bu aynı zamanda, Cuma günü New York Temsilcisi George Santos’un ihraç edilmesiyle birlikte zaten zayıf olan Cumhuriyetçi çoğunluğun dört sandalyeden üçe düşmesine de neden olacak. (Bay Johnson, Bay Santos’un görevden alınması yönünde oylamaya öncülük ederken, Bay McCarthy bir pozisyon kaydetmiş gibi görünmüyor.)

Yine de eski bir konuşmacının kalmaya karar vermesi oldukça alışılmadık bir durum. Eski Meclis Başkanı Nancy Pelosi gelenekten koptu ve emekli statüsünü benimseyerek kendisini eski işinin baskılarından “kurtulmuş” olarak tanımladı.

Eylül ayında 83 yaşındaki San Francisco Demokratı, bir dönem daha aday olacağını açıklayarak bazı meslektaşlarını şaşırttı. Ancak Bayan Pelosi tarih yazan kariyerinin sonuna geldi; sözcülük görevini üstlenen ilk kadındı ve toplam sekiz yıl boyunca yürüttüğü bu görevden kendi şartlarıyla ayrılabildi. Temsilciler Meclisi’ndeki yeni nesil Demokrat liderler ona saygıyla yaklaşıyor ve önemli kararlarda onun tavsiyelerini almaya devam ediyor.

Buna karşılık, sekiz aydan fazla bir süre en üst düzey görevi yürüten ve tarihteki ilk konuşmacı olarak tarihe geçen 58 yaşındaki Bay McCarthy’nin içinde bulunduğu kötü durum, görülemeyecek kadar açık.

Bay McCarthy Ocak ayında aşırı sağı yatıştırmak ve tokmağı kazanmak için hükümet değişiklikleri yapmayı kabul ettiğinden beri, kendisi ve müttefikleri görev süresinin tam olarak sona erdiği gibi bitmesini bekliyorlardı. Ama bu onu daha az öfkeli yapmıyordu.

Bay McCarthy, Bay Burchett’i kasıtlı olarak ittiğini inkar etse de, suçlamaya öfkeyle tepki gösterdi.

Gazetecilere, sesi öfkeyle yükselerek, “Birine vurursam anlarlardı” dedi. “Birinin böbreklerine yumruk atarsam yerde yatarlardı.”

Bay Burchett’i ve kendisini alaşağı eden diğer meslektaşlarını azarlamak için televizyona çıktı ve her ne kadar buna pek ilgi gösterilmese de Cumhuriyetçi konferansı onlara karşı misilleme yapmaya çağırdı.

McCarthy, CNN ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, “Eylemin herhangi bir sonucu olmazsa konferansın iyileşeceğini düşünmüyorum” dedi. Ayrıca kendisi görevden alınmasına oy veren Bay Burchett ve Güney Carolina’dan Temsilci Nancy Mace’in “siyaseti değil, basını çok önemsediklerini” söyledi.

Bay McCarthy, iç karışıklığına ve iktidardan acı dolu bir şekilde arınmasına rağmen, kalan zamanını, nüfuzunu ve kampanya parasını partisinin Temsilciler Meclisi’nin kontrolünü elinde tutmasına yardımcı olmak için kullanmak istediğini açıkça belirtti. Ayrıca, kendisinin görevden alınmasına oy veren Cumhuriyetçi üyeleri yenmek ve onunla müttefik olanların adaylıklarını güçlendirmek için kongre seçimlerine müdahale etmeye karar vermesi onun için canlandırıcı bir amaca da hizmet edebilir.

Yakın zamanda “Fox & Friends” programına katıldığı sırada “Belki de konuşkan biri değilim” dedi. Ancak Cumhuriyetçilerin kazanmasını sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

Robert Jimison raporlamaya katkıda bulunmuştur.