Mansur Yavaş’ın ‘en çılgın proje’si

semaver

Active member
Mansur Yavaş’ın ‘en çılgın proje’si Gazetemiz müellifi Mustafa Balbay, bugünkü köşesinde Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş‘la yaptığı sohbeti yayımladı.

Yazısında, Yavaş idaresinin beş bin üniversite öğrencisinin barınma sıkıntısını çözdüğü bilgisini vererek başlayan Balbay; Yavaş’ın mevzuyla ilgili olarak, “Hepimizin yaşadığımız kente, bugünkü ve gelecek jenerasyonlara borcu var. Bu ülkenin başşehrinde yatacak oda bulamayan öğrenci olamaz” yorumunu yaptığını aktardı.

“zaman içinde SAMİMİYETİMİZ ORTAYA ÇIKTI”

Lider Yavaş, müellifimiz Balbay ile yaptığı sohbette; Belediye Meclisi’nde kendisine yönelik her eleştiriyi ciddiye aldığını belirterek; “Bir olumsuzluk lisana getirdiklerinde, ‘Gel, birlikte inceleyelim’ dedim. vakit içinde samimiyetimiz ortaya çıktı. Artık en azından aleyhime tweet’lerin azaldığını görüyorum” diye konuştu.

Mustafa Balbay’ın yazısındaki ilgili kısım şu biçimde:

Yavaş, başlangıçta yemin ettiği üzere herkese, toplumun tüm kesitlerine eşit davrandığını bilhassa vurguluyor. “Bu kentin insanı, ödediği vergilerden oluşan bütçenin nereye gittiğini bilecek. Bir bölgenin aldığı hizmeti öteki de alacak” diyor.

Moda tabirle “en çılgın proje” konusunda ezber bozucu bir kıymetlendirme yaptı:

“Benim en büyük projem huzur. İnanın huzur olunca her şey oluyor. Açıkça söylemek gerekirse bunun başlangıcı Gökçek’ten daha sonra getirilen Mustafa Tuna vakit içinderıdır. Tuna, Gökçek devrinin yanlışlarında ısrar etmedi. Eğriye eğri, doğruya yanlışsız dedi. Benim rehberim de doğru! Hakikat olan her neyse o. İnsanımız artık yoruldu…”

Yavaş’ın masasında kentin altyapısına ait projelerin yanı sıra bir epeyce kültür-sanat adımları da var. Kimilerinden kelam etti. “Ankara bir kültür-sanat kenti olacak” dedi, devam etti:

“İnsanlara, sanatı seven bir belediye lideriniz var, diyorum. Öbür bir şey söylememe gerek kalmıyor!”

Yavaş, yurttaşta şu algının da kırılmaya başladığını söylüyor:

Yerelde oy veririm, genelde vermem!

Bunun kırılmasının sonuçları genel seçimde belirli olacak.

Bir maksadı de 100. yıl. Bunun en uygun başkentte kutlanması gerektiğini düşüyor. İktidarın Ankara’yı erozyona uğratma teşebbüslerine karşı hassas. En son Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınmasına karşı yargı yolu aramış.

“Ben işime bakıyorum” diyor!