Manavgat’taki yangının çıkış anını anlattı, isyan etti

semaver

Active member
Manavgat’taki yangının çıkış anını anlattı, isyan etti CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Manavgat’ta yaşanan orman yangınlarından ziyan goren köylerde inceleme yaptı. Zeybek, evvel Seki Mahallesi daha sonra Kalemler Mahallesi’ne gitti, ondan sonrasında müşahedelerini aktardı. Zeybek’in gittiği alanlardaki, kül olan mesken ve ağaçlar dikkat çekti.

“ŞİMDİYE KADARKİ EN BÜYÜK YANGIN”

Rafet Zeybek, Seki Mahallesi’nin büsbütün yandığını söyleyerek, “Perişan biçimdeyiz. Şimdiye kadarki en büyük yangın. Felaket” dedi.

“KEŞKE BİR TANE DEĞİL 5 TANE SÖNDÜRME UÇAĞIMIZ OLABİLSEYDİ”

Zeybek, Kalemler Mahallesi’nde şöyleki konuştu:

“Can kaybı yok lakin fazlaca sayıda hayvan telef olmuş. Bahçelerde bilhassa meyve ağaçları, sebzelerde hayli önemli ziyanlar var. Mahalledeki vatandaşlarla konuştuk. Çok değişik bölgelerde tıpkı anda 4 tane çabucak sonrasında 7-8 yerde birden başlamış. Poyrazın tesiriyle kısa müddette bütün alana yayılmış. Şimdiye kadar Manavgat’ta gördüğümüz en büyük yangın bu. Tesellimiz can kaybı olmaması. Kurtarma çalışmaları devam ediyor ancak denetim altına alınmış değil, birtakım bölgelerde hala yangın devam ediyor. Açıkçası bu biçimde bir ortamda suçlamak yanlışsız olmaz lakin bir tek söndürme uçağı gördük, beş-altı tane helikopter var fakat helikopterler söndürme uçakları kadar değildir. Dağılmışlar lakin, yayılmasına mani olmamışlar. Keşke bir tane değil fakat beş tane söndürme uçağımız olabilseydi tahminen ziyan bu kadar olmayacaktı.”

“BİR UÇAK GELMEDİ”

Manavgatlı bir yurttaş, yangın anını; “Ağırdan aldılar birinci başta daha sonradan hızlandılar ancak canımız çıktı, bağırıyoruz ‘bakılırsan yok mu’ diye… Müdahale yok. En azından bir uçak gelemedi. Çok yer” kelamları ile aktardı.

Yanan konutunu gösteren yurttaş, “Ben ne yapabilirim? Ömrüm hayatım bunu yapmakla geçti” dedi. Diğer bir yurttaş, “Yangın yoktu, duman vardı yalnızca, beş dakika daha sonra kül oldu her yer” dedi.