Manavgat’ta yangın kısmen denetim altına alındı, tüm gün kül yağdı

semaver

Active member
Manavgat’ta yangın kısmen denetim altına alındı, tüm gün kül yağdı Antalya’nın Manavgat ve Akseki ilçelerinde evvelki gün başlayan ve 21 saat daha sonra kısmen denetim altına alınan yangında, üç kişi hayatını yitirdi, 58 yaralının tedavisi sürüyor. Manavgat’ta alevler niçiniyle gökyüzü kızıla döndü, ilçe merkezine tüm gün kül yağdı.

Gece boyunca esen şiddetli poyraz niçiniyle alevler Ulukapı Sülek Mahallesi’ne kadar geldi. Alevlerin ortasında kalan konutlardaki yurttaşları, jandarma grupları siren çalarak uyarıp tahliye etti.

Yangın, Manavgat Şelalesi’ne de 3 kilometre kadar yaklaştı. Oymapınar ve Manavgat barajlarında elektrik üretimi durduruldu, kapakların kapatılmasıyla da Manavgat Irmağı’nda su düzeyi düştü. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, “Tedbir gayesiyle ilçemizin Karavca, Güzelyalı, Gebece, Saraçlı, Aksaz, Demirciler, Aşağı Işıklar, Bucakşeyhler, Yeniköy mahalleleri büsbütün Çeltikçi ve Ulukapı mahallerinde ise birtakım meskenler boşaltıldı” dedi.

Oymapınar Mahallesi’nden Bayram Ali, “Oymapınar’ın girişi ve çıkışı yandı. Baraj gölü kenarındaki meskenler yandı. Köye girişi kapattılar. Köyün yüzde 90’ı dün geceden tahliye edilmişti fakat mahsur kalanlar oldu” diye konuştu.

Ahırdaki hayvanlarını son anda kurtardığını gözyaşlarıyla söz eden Galip Kara, “Eşimi ve çocuklarımı alıp kaçtım. Canımızı sıkıntı kurtardık. En son doruktan baktığımda mahalle tam yanıyordu. Yangın Manavgat merkeze geliyor” diye konuştu. Geceyi ayakta ve uykusuz geçirdiğini gözyaşlarıyla anlatan Ayşe İnanç, meskenine alevlerin çabucak hemen ulaşmadığını lakin ulaşacağı korkusu yaşadığını kelamlarına ekledi.

ÇARESİZLİK

Manavgat’ta Karaöz Mahallesi’nde 10’dan fazla konut büsbütün kullanılamaz hale geldi. Bu konutlardan birisi de mahallede tek başına yaşayan 60 yaşındaki Cemile Öner’e ilişkin. Yangın sırasında kapısını kırarak meskenine girmeye çalışan Öner, başarılı olamayınca “Kapının çabucak bitişiğindeki yastığın ortasında 15 bin liram var. İneğimi satmıştım. Kanser hastasıyım, tedavimi olacağım” diyerek gözyaşları ortasında orman söndürme emekçilerinden yardım istedi.