Mahkumlara uyuşturucu satmaktan yargılanan infaz müdafaa memurundan ‘Hannibal’ savunması

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Bolu F Tipi Cezaevi’nde uyuşturucu husus ticareti yaptığı teziyle infaz muhafaza memuru Yaşar S. ile cinayet cürmünden hükümlü A.T. ve S.K.’nin yargılanmasına devam edildi. Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada infaz müdafaa memuru Yaşar S. ve A.T., mahkeme salonunda hazır bulundu. Öteki sanık S.K. ise raporlu olduğu için duruşmaya katılmadı.

HANNİBAL SAVUNMASI

Yargılama sürecinde İstanbul Silivri Cezaevi’ne tayin edilen infaz müdafaa memuru Yaşar S., duruşmada söz verdi. Yaşar S., üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, öbür sanık A.T.’nin kendisine iftira attığını savundu. Yaşar S., “Bu iftirayı bana cinayetten tutuklu bulanan A.T. bilerek üzerime atmıştır. Ben hiç bir tutukluya uyuşturucu temin etmedim ve satmadım. A.T. daima sorun yaratan bir mahkumdur. Bildiğim kadarıyla A.T., meyve bıçağı ile bacağından et kopartıp, cezve içerisinde pişirip yiyen, ayrıyeten boğazını kesip parmağını boğazına sokan birisidir. O yüzden kendisine prestij edilmemesi gerekir” dedi.

“SİGARA BİLE İÇMEM”

Sanık A.T. de tutuksuz yargılanan S.K. hakkında, “Ben bu şahısla husumetliyim. sebebi ise kendisi erkeklere ilgi duyan ve cezaevinde uyuşturucu satan birisidir. Cezaevinde uyuşturucuyu mahkumlara satan da odur. Ben asla gardiyan Yaşar S.’den uyuşturucu falan almadım. Burnumdan ve elimden ameliyat olduğum için ağrı kesici hap kullanıyorum. Sigara bile içmem. Oldu olacak bir de idam etsinler beni” diye konuştu.

“ONA İFTİRA ATTIM”

Uyuşturucu unsur ticareti yapmak hatasından cezaevinde bulunan S.E. de şahit olarak SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. S.E., “A.T. benim Bolu F Tipi Cezaevi’nden arkadaşımdır. Bir orta ortamızda hasımlık oluştuğundan savcılığa palavra beyanda bulundum ve ona iftira attım. bu biçimde bir söz vermekten vicdan azabı duyuyorum. A.T. mutlaka uyuşturucu satmamıştır. Uyuşturucuyu S.K. cezaevinde, başka mahkumlara volta atarken tokalaşma mazeretiyle avucumuza koyardı.” sözlerini kullandı.

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi ve kanıtların toplanması için duruşmayı erteledi.