Lütfi Elvan’dan 128 milyar dolar açıklaması!

celikci

New member
Lütfi Elvan’dan 128 milyar dolar açıklaması!
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, katıldığı TV programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 128 Milyar dolar hakkında konuşan Bakan Elvan, "Siyasi bir malzeme yaptılar, siz ne söylerseniz söyleyin, karşıda bir kapı duvar. Sizin ne söylediğinizin, yapmış olduğunuz açıklamanın bir anlamı yok onlar açısından" ifadelerini kullandı. “DÖVİZ DEĞİŞİM İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”Muhalefet partilerinin gündeme getirdiği 128 milyar dolar olayı sosyal medyada sıcaklığını koruyor. CHP başta olmak üzere birçok parti her gün “128 milyar dolar nerede” sorusunu soruyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Elvan, "128 milyar dolar" tartışmasına ilişkin Merkez Bankası’nın muhabir bankası üzerinden yerli ve yabancı bankalara açık olan eşleştirme platformlarıyla döviz değişim işlemleri gerçekleştirildiğini vurguladı. “SİYASİ BİR MALZEME YAPTILAR”Elvan, "Muhabir banka üzerinden kime satılmış bu, bankalara. Peki, bankalar kime satmış, vatandaşa, şirketlere. Diyelim, o dönemde birey olarak döviz aldınız. Birey olarak döviz aldığınızın açıklanması ticari sırla bağdaşır mı? Neticede bunu kim alıyorsa diğer bankalardan alıyorlar. Bunu alanlar yine yerli ve yabancı bankalar. Alım işlemi gerçekleştikten sonra ancak, hangi bankanın ne kadar aldığını Merkez Bankası görebiliyor. Diğer Merkez bankalarını da düşünün, bir Merkez Bankası kalkıp, ben şu bankaya şu kadar sattım, diyebilir mi? Böyle bir örnek var mı? Şimdi bunun mümkün olmadığını kendileri de biliyorlar. Ama siyasi bir malzeme yaptılar, siz ne söylerseniz söyleyin, karşıda bir kapı duvar. Çok net söylüyorum, onlar yine söylediklerini tekrar ediyorlar. Siz ne söylerseniz söyleyin, sizin ne söylediğinizin, yapmış olduğunuz açıklamanın bir anlamı yok onlar açısından" ifadelerini kullandı.

ALINTIDIR