Lösemi hastası kızını uygunlaştıran sıhhat çalışanlarına bu biçimde teşekkür etti

erkan_623

New member
Diyarbakır’da yaşayan milletlerarası nakliyat firması sahibi Abdurrahman ve konut bayanı Hayriye Alkış çiftinin kızları Rengin’e 8 yaşındayken akut miyeloid lösemi (AML) teşhisi konuldu. bir süre Diyarbakır’daki hastanelerde tedavi goren Rengin, durumunun berbata gitmesi niçiniyle Adana Acıbadem Hastanesi’ne sevk edildi. Aile, kızlarının tedavisi için ise Adana’ya taşındı. Adana’da 8 yıldır tedavi gördüğü lösemiden kurtulan 16 yaşındaki Rengin’in babası, tır dorsesine yazdırdığı yazıyla sıhhat çalışanlarına teşekkür etti. İngilizce ve Türkçe yazılan yazıyla tüm dünyayı dolaşacağını söyleyen baba, herkesi kök hücre bağışına davet etti.

8 YIL SÜREN TEDAVİ SERÜVENİ BAŞLADI

Rengin, Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof. Dr. Hatice İlgen Şaşmaz ile Çocuk Hematolojisi ve Kemik İliği Nakli Merkezi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen’in denetiminde tedaviye başladı. 8 yaşındayken kemoterapi alan Rengin’in bedeni enfeksiyon kaptı ve 45 gün ağır bakımda kaldı. çabucak sonrasında durumu düzgüne giden Rengin, hastaniçin taburcu edildi fakat 8 yıl boyunca tedavisi devam etti.

BABADAN DEĞİŞİK TEŞEKKÜR

Rengin, 16 yaşına geldiğinde akut miyeloid lösemi hastalığından kurtuldu. Baba Abdurrahman Alkış ise tabiplere teşekkür etmek için 54 SL 813 plakalı tırının dorsesinin bir yüzüne ‘Lösemi tedavi edilebilir. Kızımı kurtaran tüm sıhhat kahramanlarına teşekkürler’ öbür yüzüne ise ‘Siz de kök hücre bağışlayın. Lösemili çocuklar hayat bulsun’ yazdırdı. İngilizce ve Türkçe yazdırdığı yazıyla bugün Adana Acıbadem Hastanesi’nin önüne gelen baba, kızı ve eşiyle birlikte tabipler başta olmak üzere bütün sıhhat çalışanlarına teşekkür etti.

GÖRENLER ŞAŞIRIYOR, ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR

Hekim olup kendisi üzere lösemili çocuklara şifa dağıtmak istediğini söyleyen Rengin Alkış, “8 yaşındayken lösemi teşhisi konuldu. Çok küçüktüm, fazlaca zordu lakin yeterliyim şu anda. Babam bunu bütün çocukların sesini duyurmak için yaptı. Bu yazıyı yazdıracağını söyleyince epey şaşırdım fakat daha sonra bu fikri epey beğendim. nazarannler şaşırıyor, önünde fotoğraf çektiriyor. Bütün lösemili çocuklar yılmasın, onlar da başaracaklar. Tabip olup hasta çocukları uygunlaştırmak istiyorum” diye konuştu.

BENİ ÇOK MEMNUN ETTİ

Prof. Dr. Hatice İlgen Şaşmaz ise Rengin Alkış’ın sıhhat durumu hakkında bilgiler verdi. Şaşmaz, babanın yazdırdığı yazıdan da epey etkilendiğini söyleyerek, “Rengin, hayatta olabilecek en makus hastalığı atlattı. Akut miyeloid lösemi bir kan kanseri tipi ve lösemilerin en ağırı. Bu hastalık epeyce sıkıntı. Tedavi süreci güç, tedaviyi atlatabilmek ve Rengin olabilmek nitekim çok sıkıntı. Rengin’in tedavisinin birinci kademelerinde sorun yaşamadık fakat kemoterapi daha sonrasında önemli bir enfeksiyon geçirdi. Şu anda ancak fazlaca yeterli durumda. Olağan bir çocuktan farklı değil. İnşallah o da tabip olacak. Sahiden ben hayatımda bu biçimde bir teşekkür görmedim. İnanın beni hayli memnun etti. Tahminen epey yorucu bir işimiz var, kolay değil lakin bu biçimde bir şey görmek benim için memnunluk verici” sözlerini kullandı.

KÖK HÜCRE BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ

İngilizce ve Türkçe yazılan yazıyla tüm dünyayı dolaşacağını söyleyen baba Abdurrahman Alkış ise şunları söylemiş oldu: “Bu yazıları tır yolda giderken birileri okur, akşam eşine dostuna söyler. Lösemi hastalıklarının tedavi edilebilir olduğu gerçeğini gorecekler. Ben de kızımla birlikte bugünden itibaren toplumsal sorumluluk projesi başlatıyorum. Lösemi ailelere yardım etmek, umut vermek maksadıyla bu projeyi başlattım. Kök hücre bağışlanması fazlaca kıymetli. Benim kızım gereksinim duymadı fakat birtakım ailelerin çocukları kök hücre bağışıyla hayatta kalabilirler. Tüm toplumdan benim ricam kök hücre bağışı yapılması.” Konuşmaların akabinde Alkış ailesi tıra binerek hastaniçin ayrıldı.

KAYNAK: İHA