Liselerde yüz yüze sınavlar ertelendi! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama

celikci

New member
Liselerde yüz yüze sınavlar ertelendi! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son bilgilendirmede, hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart tarihinden itibaren başlatılması planlanan sınavlarının Mayıs ayına ertelendiği duyuruldu. Belirtilen sınıfların sınavlarının 3 Mayıs tarihinden itibaren yapılacağı aktarılırken lise son sınıfların ise yüz yüze sınavlarının devam edeceği ve 16 Nisan tarihine kadar tamamlanacağı bilgisine yer verildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yüz Yüze Sınavlarla İlgili AçıklamalarMilli Eğitim Bakanlığı, liselerdeki yüz yüze sınavlarla ilgili illere yazı gönderdi. Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve halk sağlığını korumak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda düşük, orta, yüksek ve çok riskli olarak sınıflandırılan illerde son dönemde vaka sayılarında yaşanan yükseliş ve salgının seyrinde yaşanan gelişmelerin göz önünde bulundurulması ile liselerde yüz yüze sınav tarihleriyle ilgili yeni uygulamaların yapılacağı bilgilerine yer verildi. Bu kapsamda liselerde hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin yapılmakta olan sınavlarının 26 Mart'a kadar tamamlanacağı duyuruldu. Yine liselerde hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavların ise en erken 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacağı duyuruldu. Lise Son Sınıfların SınavlarıDevam Edecek Mi?Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın devamında ise lise son sınıfların sınavlarının devam edeceği ve 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacağı belirtildi. Lise son sınıf öğrencilerinin 2020- 2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin bütün iş ve işlemlerinin en geç 28 Mayıs'a kadar tamamlanacağı ifade edildi. Yurt dışında bulunan ve uygulanan sınavlara bulunduğu ülkede katılmak isteyen öğrenciler ise gerekli olan başvuruları yaptıktan sonra sınav soruları yurt dışı temsilciliğince verilecek olan resmi e-posta adresi üzerinden elektronik ortamda gönderilecek ve sınav yurt dışı temsilciliğince uygulanacak. Birini Dönem Sınavlarına Giremeyen Öğrenciler Ne Yapacak?Koronavirüs salgını sebebiyle zorunlu karantina uygulamaları, izolasyon veya başka bir sebeple liselerde uygulanan birinci dönem sınavlarına 26 Mart'a kadar giremeyen öğrenciler ise zümre öğretmen tarafından belirlenecek olan tarihte sınavlara girebilecek.

ALINTIDIR