Kürşat Ayvatoğlu ‘pudra şekeri’ demişti; gerçek ortaya çıktı

semaver

Active member
Kürşat Ayvatoğlu ‘pudra şekeri’ demişti; gerçek ortaya çıktı Lüks bir arabanın içerisinde uyuşturucu husus kullanırken çekilen imgeleri toplumsal medyada yayımlanan, tabirinde “Kokain değil, pudra şekeriydi” diyen eski AKP Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu‘ndan alınan kan, kıl ve idrar örnekleriyle ilgili ön inceleme raporu tamamlandı. Rapor, soruşturma belgesine eklendi.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine bakılırsa; İsimli Tıp’ın raporuna nazaran; Ayvatoğlu’ndan alınan numunelerden “uyuşturucu maddesi” çıktı. Savcılık, Ayvatoğlu hakkında 15 yıla kadar mahpus istemiyle iddianame hazırlıyor.

İmajların toplumsal medyaya yansımasının akabinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca gözaltına alınan Ayvatoğlu’nun alınan birinci tabirinde “Bu husus pudra şekeridir. Biz aslına bakarsanız arkadaş ortamında yabanca müzik dinlerken latife, taklit emelli güya uyuşturucu husus kullanıyormuşuz üzere yaparak eğleniyorduk. kimi vakit burundan güya kokain çeker üzere kimi vakit de esrarlı sigara içer üzere yapmış olduğumuz latifeler vardır. Lakin bugüne kadar yapmış olduğum böyleki latifeleri katiyen görüntüye çekmedik. aslına bakarsanız bu manzaranın de benim haberim olmadan çekildiği aşikârdır. Benim katiyetle hayatım boyunca kokain hususu kullanmadım” biçimindeki kelamları büyük yankı yaratmıştı.

İTİRAF ETMİŞTİ

Kuşkulu Ayvatoğlu, isimli denetim sonucuyla hür bırakılmıştı. Lakin kamuoyunun yansısı üzerine Ayvatoğlu bir daha gözaltına alınmış ve bu kere sözünde kokain kullandığını kabul eden Ayvatoğlu, yakın periyotta uyuşturucu kullanmadığını öne sürmüş, imajların 2 yıl öncesine ilişkin olduğunu savunmuştu. Savcılık ise mesken mahpusu sonucu verilen Ayvatoğlu’nun doğruyu söyleyip söylemediğini anlamak için kan, kıl ve idrar örnekleri aldırmıştı.

İSİMLİ TIP ‘KOKAİN’ DEDİ

İsimli Tıp Kurumu, gönderilen numuneler üstündeki incelemesini tamamladı. Yapılan incelemede Ayvatoğlu’ndan alınan örneklerde son 6 ay ortasında uyuşturucu husus kullandığına dair bulgular edildi. Rapor, soruşturmayı yürüten savcılığa gönderildi.

Raporu belgeye kanıt olarak koyan savcılık, Ayvatoğlu hakkında dava açmaya hazırlanıyor. İddianamenin yazımına başlayan savcılığın Ayvatoğlu hakkında uyuşturucu husus kullanmak ve uyuşturucu husus kullanılmasını özendirmek kabahatlerinden 7 yıldan 15 yıla kadar mahpus cezası isteyeceği açıklandı.