Külliye’nin maaş almayanları

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Sözcü muharriri Hürmet Öztürk, devlet kadamelerindeki çit maaş sistemine ait bir yazı kaleme aldı.

Devlette çift maaş uygulaması alabildiğine yaygın olduğunu kaydeden Öztürk, “Ancak bu yetmiyor ve çift maaşı farklı yollarla katlayanlar da oluyor. Bunlardan birisi kredi kartı verilmesidir” dedi.

Öztürk şunları yazdı:

“Bu köşede birtakım bakanların becerilerinden kelam etmiştim. Sizin çocuğunuz devlete girebilmek için kuvvetli imtihanlardan geçerken, kimileri hiç imtihana girmeden, o gerginlikleri yaşamadan bakıyorsunuz devlette nazaranve başlamış, daha sonra basamakları üçer-beşer çıkarak yükselmiş. Bu yetmiyormuş üzere kendilerine bir de ek bakılırsavler verilip ikili maaş alması da sağlanıyor. Bunların sayısını İçişleri Bakanı açıklamalı. Şayet açıklanırsa devlette torpilin, adam kayırmacılığın boyutu biraz da olsa görülür. Bunun bilinmemesi için o açıklamayı da yapamazlar.

HEYET ÜYELERİ

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 9 heyet bulunuyor. Heyet üyelerine, konseydeki nazaranvi niçiniyle maaş verilmiyor. Lakin heyet üyelerinin epeyce büyük kısmı öbür bakılırsavlendirmelerle maaş alıyor. Doğal bunlar içinde da çift maaşlılar olduğunu da hatırlatalım.

Daha epey gündeme geldiği için İktisat Siyasetleri Şurası üyelerinden başlayalım:

-Yiğit Bulut : Telekom idaresinde ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı. Çift maaşlı.

-Cemil Ertem: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Vakıfbank İdare Şurası üyesi. Çift maaşlı.

-Meltem Taylan Aydın: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Halkbank İdare Heyeti Üyesi.

-Prof. Dr. Servet Bayındır: İstanbul Üniversitesi ve Vakıf İştirak Bankası İdare Konseyi Üyesi olarak maaş almaya devam ediyor.

– Hakan Yurdakul: Maaşını Muhasebe Standartları Şurası’ndan alıyor.

– Mehmet Ali Akben: hem de BDDK Lideri.

– Zeynep Müjde Sakar: Gübretaş İdare şurası üyeliği.

HİÇ ALMAYANLAR DA VAR

Cumhurbaşkanlığı heyetlerinde nazaranvi olan fakat devlette öteki bir nazaranvi olmayan ve maaş almayanlar da yok değil. Onlardan da örnekler verelim:

– Orhan Gencebay: Kültür Sanat Şurası Üyesi, maaş almıyor.

-Mehmet Ali Yalçındağ: Bilim Şurası üyesi olan iş insanı maaş almıyor.

– Nihat Zeybekçi: İktisat Siyasetleri Şurası üyesi olan eski bakan, iş insanı maaş almıyor.

– Korkmaz Karaca: İktisat Siyasetleri Heyeti Üyesi. Yönetici-iş insanı ve AKP MKYK Üyesi. Maaş almıyor.

– Gülsüm Azeri: İktisat Siyasetleri Heyeti Üyesi, Şişecam Eski Genel Müdürü. Maaş almıyor.

– Abdullah Atalar: Eğitim Siyasetleri Heyeti Üyesi, Bilkent Üniversitesi Rektörü. Maaş almıyor.

– Selçuk Pehlivanoğlu: Eğitim Siyasetleri Konseyi Üyesi, TED İdare Şurası Lideri. Maaş almıyor.

Kimse bu yazdıklarımızın altında bir şeyler aramasın. Yalnızca bilgilendirmek istedim. Şayet çift maaşlar önlenmek isteniyorsa, buna Saray’dan başlanmalı.”

Odatv.com