Korona virüsü atlattı ama etkisi hala sürüyor!

celikci

New member
Korona virüsü atlattı ama etkisi hala sürüyor!
Korona virüs semptomları görülen 49 yaşındaki Abdülkadir Şen, 16 Kasım günü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek test yaptırdı. Testin sonucu pozitif çıkan Şen kendini karantina altına aldı ve doktorun verdiği ilaçları kullanmaya başladı. Kısa sürede eski sağlığına kavuşan Şen, hastalık ve tedavi sürecinde yaşadıklarını anlattı. Şen, vakfa gidenlerle aralarında en az 4 metre olacak şekilde görüştüklerini, hastalığı nereden kaptığına ilişkin fikrinin olmadığını söyleyerek tedavi sürecinde aile hekimiyle sürekli irtibatta olduklarını söyledi. ATEŞ İLK ÜÇ GÜN DÜŞMEDİ!Şen, ilk üç gün ateşinin neredeyse hiç düşmediğini belirterek, “Bunu normal ateş olarak değerlendirmiyorum. Ateşimi ölçtüğümde 37.5-38 derece çıkıyor fakat bir yudum suyu yutmadan boğazlarım kuruyor, yani o kadar farklı bir ateş. İlk üç gün eklem ağrıları, ateş, halsizlik, sırt ağrım hiç durmadı” dedi. CİĞERLERİM KOPACAKMIŞ GİBİ HİSSETTİM!Şen şöyle devam etti: “Sekizinci gün sırt, eklem ve baş ağrısı, bitmeyen öksürük, konuşamaz hale geldim. Sesim neredeyse gitme noktasına geldi, ciğerlerim kopacakmış gibi öksürmelerim başladı. Üç gün kadar bu halim sürdü. Bu arada bu şikayetler devamlı değil, krizler halinde geldi gitti. 10-15 dakika böyleyim, bir saat normalim. Geceleri sabahlara kadar ateşim hiç düşmedi. Kendime soğuk tamponlar yaptım. Odada tek başımayım, ev halkından bir destek almadım. 10’uncu günden sonra tomografi çektirme ihtiyacı hissettim. Ciğerlerimde hafif lekeler vardı. Hala üzerinden süreç geçmesine rağmen 10 adımdan sonra yorgunluk ile öksürük devam ediyor, konuşmak beni aşırı derecede yoruyor.”

ALINTIDIR