‘Kolay kredi’ ilanlı dolandırıcılığa 4 yıl 2 ay mahpus

semaver

Active member
‘Kolay kredi’ ilanlı dolandırıcılığa 4 yıl 2 ay mahpus Alpağut Mahallesi’nde yaşayan Cezmi Selek, geçen yıl toplumsal paylaşım sitesinden ‘kolay kredi’ ilanını görür görmez kredi için müracaat yaptı. 15 bin TL kredi talep eden Cezmi Selek, kendisini firma çalışanı üzere tanıtan Lütfi Hun ile görüştü. Hun, Selek’ten kredi ve evrak masrafları için bin TL istedi. Bin TL’yi gönderdikten daha sonra kredisi gönderilmeyen Selek, dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu. Hun hakkında ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla dava açıldı. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Hun, SEGBİS ile bağlandı, şikayetçi Selek ise salonda hazır bulundu.

‘DALGA GEÇİP KÜFÜRLER ETTİ’

Duruşmada yaşadıklarını anlatan Selek, şunları söylemiş oldu:

“Durumum sıkışıktı ve kredi almak istiyordum. Toplumsal paylaşım sitesinde ‘kolay kredi’ ilanını gördüm. İrtibata geçerek 15 bin TL kredi için anlaştım. Karşımdaki şahıs evvel benden evrak masrafı için 500 TL istedi, gönderdim. 15 dakika daha sonra şahıs beni bir defa daha arayıp, 500 TL daha istedi. Onu da gönderdim. Kredi alacağım için heyecanlıydım. çabucak sonrasında ‘krediye ne oldu’ diyerek aradım. Şahıs benimle dalga geçmeye başladı ve küfürler etti. ondan sonrasında telefona ulaşamayınca dolandırıldığımı anladım. Kendisinden şikayetçiyim. Dolandırıldım, öbürleri dolandırılmasın.”

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Sanık Hun, üzerine atılı suçlamaları reddederek, “Kendisini tanımam, telefon görüşmem de olmamıştır. Ziyanına da karşılamak istemiyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.

Hun’un dolandırıcılık cürmünü işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti, sanığa 4 yıl 2 ay mahpus ile 2 bin 180 lira isimli para cezası verdi.