Kocaeli’de Ümit T. hakkında cinsel istismar hatasından 26 yıla kadar mahpus isteniliyor

semaver

Active member
Kocaeli’de Ümit T. hakkında cinsel istismar hatasından 26 yıla kadar mahpus isteniliyor Davaya müdahale talep eden UCİM (Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Çaba Derneği) Kocaeli Vilayet Temsilcisi avukat Ayşe Pınar Eren, “Bu davamız bize gösterdi ki çocuklara, ailesi tarafınca düzgün dokunuş, berbat dokunuş ve bedende mahrem bölgeler öğretilirse dedesi bile olsa susmuyor, anlatıyor” dedi.

7 yaşındaki bir kız çocuğunun dedesi Ümit T., tarafınca cinsel istismara uğradığını argüman etmesi üzerine ailesi, Ümit T., hakkında şikâyetçi oldu. Çocuğun beyanı daha sonrası Ümit T., 31 Mart tarihinde gözaltına alındı. Cumhuriyet’in ulaştığı Ümit T’nin emniyette verdiği sözünde, üzerine atılı kabahati kabul etmediğini lisana getirerek, “Oğlumun meskeninde 4-5 ay kadar kaldım. Bu esnada torunumla iki defa tıpkı yatakta yattığım doğrudur. Lakin erkek torunumla da birebir yatakta yatmıştım. Ben torunuma katiyen cinsel organımı elletmedim. Lakin kucağıma oturtturduğum, sırtıma aldığım doğrudur” dediği ortaya çıktı. Tabirin akabinde Gölcük Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Ümit T., 1 Nisan tarihinde tutuklandı. Soruşturma kapsamında Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca iddianame hazırlandı. İddianamede, Ümit T’nin 7 yaşındaki torununa karşı cinsel istismar kabahatini işlediği kaydedildi. Ayrıyeten iddianamede, isimli görüşmecinin hazırladığı raporda yer aldı. Raporda, mağdurun tabirinin dengeli ve muteber olduğu açıklandı. Savcılık, Ümit T, (55) hakkında “üçüncü derece alt soy olan on iki yaşından küçük mağdura karşı cinsel istismar” kabahatinden 26 yıla kadar mahpus cezası istedi. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mağdurun ailesi dinlendi. İsminin yazılmasını istemeyen mağdurun babası, sanığın hak ettiği cezayı alması gerektiğini vurgulayarak, “Sanık benim babam olur. Kısa müddetliğine konutumuza gelmişti. O müddet zarfında daima kızımla uyumak istiyordu” dedi. Mağdur ailenin tabiri daha sonrası mahkeme heyeti, Ümit’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 7 Ekim tarihine erteledi.

‘DEDESİ BİLE OLSA SUSMUYOR, ANLATIYOR’

“Biz bu yargılamada sanığın hak ettiği cezayı alacağına gönülden inanıyor ve bekliyoruz” diyen Ucim Kocaeli Vilayet Temsilcisi mağdurun avukatı Ayşe Pınar Eren, “ Bu davamızda da aile başvurduğu andan itibaren her celse yanlarında olduk. Ön görüşmeleri gerçekleştirdik. Davanın görüldüğü mahkeme aslına bakarsan çok aktif yargılama yapan, tüm kanıtları toplayan çok kıdemli yargı mensuplarının çalıştığı bir mahkemedir. Bilhassa çocuğun isimli görüşme odasında yaptığı görüşmelerde çocuğu en az incitecek biçimde tıpkı soruyu tekrar yine sormadan söz almaktadır. Bu davamız bize gösterdi ki çocukların yaşı ne olursa olsun ailesi tarafınca güzel dokunuş, makus dokunuş ve bedende mahrem bölgeler öğretilirse, dedesi bile olsa susmuyor, anlatıyor. Biz Ucim olarak tüm ailelerden çocuklarına bu inancı vermelerini, çocuklarının gerilerinde olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.