KIŞ İŞTE SEVDASI ISITTI BİLE

celikci

New member
KIŞ İŞTE SEVDASI ISITTI BİLE
İçimi hazan mevsiminden alıp, sıcak kumlara basmışcasına emin ve güvende hissettirdiği bir ay... Ağaçlar dökse de yapraklarını yaz'a kavilleşmek üzere zamanla nişanlı. Kabuğuna çekilen hasadını bekleyen duyguların olgunlaşıp en tatlı meyveyi sabırla bekleyişinin ayı bana göre. İnsanların elleriyle birlikte belki de kalplerin soğuduğu bu günlerde bir anda gelen bir sıcak bakış, belki dokunuş yeniden yaşamı anlamlı kılar hiç umulmadık anda. Zaten sıcakla kavuşmanın samimi ortamları bu aydır. Aynı battaniye altında bir içimlik çayın keyfi. Seni seviyorum denmez de atkını ne renk örmemi istersin? üşütme, çoraplarını giy dersin, soba üstü pişen kestanenin en iri ve en güzelini ikram edersin. Yine de ümit var bir hayatın varlığına, yeisten kurtaran bakışlara, sevgilinin palto cebindeki parmakların buluşmasına götürdüğü mevsim.. Bir an annemin eski aşkları masal gibi anlatması geldi aklıma. Nedendir hep kış aşkları kaldı aklımın odalarında. Pastanede içilen sıcak salep yudumları arasında esas oğlanın planladığı ikinci yudum sonrası ömrüme ilk bahar olur musun? cevabının heyecanlı bekleyişi... Daha olmazsa köşe başı Maviş Pastanesi önündeki Osman Amcanın közde kestaneleri, aynı atkının bir ucunun yarin boynuna sarılışı, belki saç ucuna yanlışlıkla dokunuşu. Hepsi sevdanın ipek halılarını hissediş kadar yumuşak ve kadifemsi... Eve yaklaşmadan bir üst sokakta dedikodu mahaline varmadan, içli, mutlu gelecek hafta için Hülya Koçyiğit, Ediz Hun filmine niyetle, gizli ve hızlıca kondurulan bir buse... Kış işte, sevdası ısıttı bile..,

ALINTIDIR