‘Kim Milyoner Olmak İster’e damga vurdu! Mercan herkesi duygulandırdı

Tuncay

New member
28 Ağustos Cumartesi akşamı yeni kısmıyla ekranlara gelen ‘Kim Milyoner Olmak İster’in son kısmında; Mercan Sönmez’in öyküsü herkesi duygulandırdı.

HEM OKUYOR HEM ÇALIŞIYOR

Müsabakaya Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden katılan Mercan, ailesinin çiftçilikle uğraştığını vurgulayarak hem çalıştığını tıpkı vakitte okuduğunu belirtti.

Genç yarışmacı, geçim sıkıntısına düşen ve erken yaşta çalışmak zorunda kalan genç kızlara umut ışığı olmak istediği için müsabakaya katıldığından bahsetti.

HERKESİ DUYGULANDIRDI

Vakit zaman gözleri dolan Mercan’ın anlattıkları Kenan İmirzalıoğlu başta olmak üzere tüm stüdyoyu duygulandırdı. Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyan Mercan, şu sözleri kullandı:

“Bizim oralardaki kızlar, erkenden geçim kaygısına düşüyor. Ben müsabakaya katılarak onlara umut ışığı olmak istedim. Zira bu müsabakaya katılmak benim ömrümde bir mucize. Bir meskende üç-dört kızsanız ve geçim probleminiz var ise; evlenmediyseniz ailenize yük oluyorsunuz. Zira siz evlenmeyi değil, okumayı seçmişsiniz. Bir biçimde aileye takviye olmalısınız.”

“İKİ ÇİFTÇİ EVLADI OLARAK KARŞILIKLI OTURABİLİYORUZ”

Hem okuyan tıpkı vakitte çalışan ve ailesine dayanak olan Mercan, müsabakaya kabul edildiği için Kenan İmirzalıoğlu ve Milyoner grubuna teşekkür etti. Bunun üzerine Kenan İmirzalıoğlu, şu kelamları söylemiş oldu:

“Ne demek Mercan, sen bu ülkenin vatandaşlarından birisin. Memleketinde o kadar zorluğun içinde üniversiteyi de kazanmışsın, bu hayli kıymetli. Ben de bir çiftçi çocuğuyum, biz de babamıza epeyce yardım ettik tarlada. Ancak o da her vakit bizim okumamızı istedi. Çok şükür başarabildik ve şu an karşılıklı oturabiliyoruz iki çiftçi evladı olarak.”

DÖRT İHTİMAL ÜZERİNDE DURDU

Amaçlarından de bahseden Mercan, “A planım; 125 bin kazanırsam, e-ticaret üzerine memleketler arası bir proje düşünüyorum. B planım da şayet 60 bin alırsam ticari işletme işletmeyi düşünüyorum. 15 bin kazanırsam ve avukat olursam kendi hukuk ofisimi açmak isterim. Z planım ise buraya gelmekti” tabirlerini kullandı.

60 BİN TL KAZANDI

Mercan Sönmez, “Günümüzde hangi ülkede yetişkin bezi satışı, bebek bezi satışını geçmiştir?” sorusuna verdiği hakikat karşılıkla (Japonya) 60 bin TL kazandı.

TOPLUMSAL MEDYADAN DAYANAK YAĞDI

Mercan’a toplumsal medyadan da takviye yağdı. Biroldukça kullanıcı genç üniversite öğrencisine; “Çok güzelsin, epeyce kuvvetlisün, Gurur duyuyorum seninle”, “Sen ne hoş beşersin Mercan. Keyifle izledik, yolun açık olsun”

“Samimiyet ve doğallık. Ne güzelsin Mercan. Helal sana maksadına ulaştın”, “Ben bu Mercan’ı yiyeceğim. Kalbinin rengi ne hoş. Bahtın da kalbin üzere hoş olsun” halinde yorumlar geldi.