Kılıçdaroğlu’ndan seçim daveti: ‘Sandık gelirse döviz düşer’

semaver

Active member
Kılıçdaroğlu’ndan seçim daveti: ‘Sandık gelirse döviz düşer’ CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de bir dizi ziyarette bulundu. birinci vakit içinderda Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ekonomideki gelişmeleri görüştük. Gidişat pek parlak değil. Döviz denetim edilemiyor. Hükümet büyük bir kayıtsızlık arasında” dedi. Faiz sonucundan daha sonra yaşananları “endişe verici” olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, “Yapılması gereken, ülkeyi yönetenler ülkeyi seviyorsa bir an evvel sandığı getirsinler. Sandık geldiği andan itibaren döviz de düşer. Türkiye’nin daha büyük zahmetlere girmeye tahammülü yok. Baskıyla, terörle Türkiye’nin, demokrasinin önünü kesmek hakikat değildir” dedi.

Kılıçdaroğlu çabucak sonrasında partisinin Belediye Liderleri Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin fazlaca güç şartlardan geçtiğini görüyoruz. Benim taşıdığım karamsarlığı eminim siz de taşıyorsunuz, 84 milyon taşıyor. Herkeste birebir telaş var. ‘Nereye gidiyoruz? Bir çıkış var mı?’ diyorlar. Herkese şunu söylüyorum: Bizim ülkeyi nasıl kaliteli yöneteceğimizi görmek istiyorsanız belediye liderlerimize bakın. bu biçimde içlerine biraz su serpiliyor” sözlerini kullandı.

‘YASADIŞI ENGELLER’

“Yapmamız gereken arbedelerden arınarak daha hoş bir geleceğe toplumu hazırlamaktır” diyen Kılıçdaroğlu, “Belediye lideri arkadaşlarım önlerine pürüz çıkarıldığını, bunlardan kimilerinin yasadışı olduğunu biliyor. Lakin şikâyet etmeden o pürüzleri aşıyorlar. Şikâyetin gerisine saklanmak beceriksizliktir” dedi.

‘TÜRK LİRASI’NI ERİTTİLER’

Belediyelerinin Kara Kış Fonu kapsamında yaptığı çalışmaları aktaran Kılıçdaroğlu, “Biz onların devasa bütçeleriyle yapamadıklarını belediye bütçeleriyle yapıyoruz. Ortamızda siyahla beyaz kadar fark var. 80 bin 450 aileye yardım yapıldı. 455 bin 630 aileye besin yardımı, 210 binden çok öğrenciye eğitim yardımı, 12 bin 144 aileye su faturası yardımı yapıldı” bilgisini paylaştı. İktidarı milliyetçilik üzerinden eleştiren Kılıçdaroğlu, ülkücü ve milliyetçi seçmene seslenerek “Milliyetçiyiz diyorlar Türk Lirası’nı erittiler. Milliyetçi arıyorsanız gelin CHP çatısı altının tamamının milliyetçi olacağını bakılırsaceksiniz. Milliyetçilik parasını pul etmeyendir. Kimse unutmasın, altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Parayı pul edeceksin, el oğlundan aldığın parayla ‘Acaba ben doları düşürür müyüm?’ diyeceksin. Olmaz bu biçimde milliyetçilik” yansısını gösterdi.

‘MÜCADELE EDECEĞİM’

Merkez Bankası rezervlerini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Biz 128 milyar dolar nerede derken bu günler için söylüyorduk. Borçla müdahale ediyorlar. Bunun ismi organize kötülüktür. Şu anda Saray hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti halkına organize kötülük ediyor. Hepinize kelam veriyorum: Organize kötülükle gayret edeceğim. Etmeyen namerttir” dedi.

‘BAŞKAN RAHATLAYACAK’

Merkez Türkiye Projesi’ne de değinen Kılıçdaroğlu, “Katma pahası yüksek eserler üreteceğiz. Nükleer güç alıyorlar, kilovat saati 13.5 sent. Sanayiciye en büyük enerjiyi satıyorlar. Ürettiğimiz elektriğin maliyeti 5 senti aşmayacak. beş yıl ortasında İstanbul’un nüfusu 2.5 milyon düşecek. Ekrem Lider (İmamoğlu) rahat edeceksin” dedi.

‘İSTER OY VERİN, İSTER VERMEYİN’

Kılıçdaroğlu Kadir Has Kültür Merkezi’nde otizmli ve engelli çocuklar ile ailelerinin iştirakiyle yapılan Toplumsal Hayat Buluşması’nda da konuştu. Hafta başı “ittifakın kabul etmesi durumunda aday olacağını” açıklayan Kılıçdaroğlu’nun, “Programın başında bir engelli kardeşimiz, ‘Bizim güneşimiz olur musun?’ demişti. Hiç meraklanmayın: Bu ülkenin mukadderatını değiştireceğim, kararlıyım. ‘Al sana ekmek bana oy ver’ Bu rezalete son vereceğim, ister oy verin ister vermeyin. Her konuta huzur getirmenin kelamını veriyorum. Siz bana güveneceksiniz, ben size güveneceğim” kelamları de dikkat çekti.