Kılıçdaroğlu solcu olduğu anlaşılmasın diye yaptığını deklare etti

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ öğrencilerinin kurduğu “Kadesh Agenda” mecmuasının muharriri olan gençlerle bir ortaya geldi.

Girdiği hesap uzmanlığı sınavıyla ilgili bir anısını anlatan Kılıçdaroğlu, “Özel hayat devletin alanına girmez ki, girdiği vakit elinde sopası olan bir devlet imajı vermiş olursunuz. Size bir anımı anlatayım; hesap uzmanlığı imtihanını kazandım kelamlı imtihana gireceğiz. bu biçimde solcular favorilerini uzun yaparlardı. Arkadaşım dedi ki, ‘Sen kelamlı imtihana gireceksin favorilerin uzun. Git tıraş ol, en azından toplumsal demokrat olduğun anlaşılmaz.’ Bu ortada daima toplumsal demokrat oldum. Berbere gittim tıraş oluyorum. ‘Niye tıraş oluyorsun’ dedi berber. Dedim, ‘Sınava gireceğim.’ ‘Abi, bu favoriler esasen formüldür. Uygun ki tıraş oldun’ dedi” tabirlerini kullandı.

“VİCDANİ RETTE BULUNDU DİYE…”

Zarurî askerlik ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Ordusu olmayan dünyada hiç bir ülke yok. Vicdani ret olayı son senelerda yüklü olarak gündeme gelen bir olay, kamuoyunda tartışılabilir. Vicdani rette bulundu yahut onu savundu diye insanları tutuklamak, gözaltına almak, onları düşmanlaştırmak asla gerçek değil” tabirlerini kullandı.