Kendi kendini süren arabaları kullanan adam Andrea Vaccaro

Suzan

New member
Beautiful Minds’ın tüm bölümleri

Dünyada havaalanına vardığınız, bir uygulama indirdiğiniz, sürücüsüz bir şoför çağırdığınız ve direksiyon başında herhangi bir insan olmadan gideceğiniz yere ulaştığınız ilk şehir olan Phoenix’e hoş geldiniz. atmak için 2019’da dünyanın ilk sürücüsüz taksi hizmeti Waymo’durSan Francisco, Los Angeles ve Austin için de yeşil ışık yakan Alphabet grubunun (Google) bir şirketi. Ama haber şu ki Yolda araç güvenliğinin başı bir İtalyan mühendistir. Andrea Vaccaro, 40 yaşına yeni girdi, 10 yıl yurt dışında. Milano ve Honolulu’da sürücüsüz metro sistemleri üzerinde çalıştı. Daha sonra Los Angeles’ta Hyperloop’a taşındı ve dört yıldır dünyanın en büyük sürücüsüz araç şirketi olan Waymo’da çalışıyor. Her şeyin planlandığı gibi gittiğinden emin olmak için araçları izleyen 7/24 bir ekibe liderlik ediyor. Araba elektrikli bir Jaguar. Lazer ışınlı dış sensörler, 500 metrenin ötesini gören 20 kamera, etrafımızdaki nesnelerin hızını ölçen radarlar. Bir sürüş bilgisayarının içinde, kendi kendine hareket eden bir direksiyon simidi ve size rotayı gösteren bir ekran.

Spor

Kendi kendine giden tek koltuklu araçlarda çok fazla İtalya var

kaydeden Vincenzo Borgomeo

27 Kasım 2022

Waymo, 2009’da Google bünyesinde doğdu, ancak 2017’den beri ayrı bir varlık.. Bu sektörde dünyanın en büyük firmasıdır. Aktif hizmetteki rakibi General Motors’un Cruise’u. “Halka otonom araçlar satmıyoruz, taksi veya Uber gibi bir hizmet olarak ulaşım sunuyoruz. Ayrıca uzun mesafeli mal taşımacılığı için bir kamyon filosunu da yıllardır test ediyoruz”. Avantajları? emniyet, Öncelikle. “Waymo sürücüsü bir insandan daha iyi araba kullanır. Alkollü araç kullanmaz. Daha hızlı reflekslere sahiptir. Güvenliğe ek olarak, emrinizde aynı türde bir araba var, her zaman temiz, yumuşak sürüş. Eşsiz bir deneyim yaşayın. “.

Cenevizli, elektronik mühendisi, iki çocuklu, onu hemen teknolojiye yaklaştıran önemli bir kitap. VE Seni yarına götüren yol Bill Gates tarafından 12 yaşında okundu. 14 yaşında ilk ABD gezisi. “New York havaalanında çoktan karar vermiştim: Buraya geri dönmeliyim”. 2005 yılında, o biri İlk Silikon Vadisi Turu için 11 kişi seçildi, Paolo Marenco ile birlikte. O 20 yaşında. “Hayatıma damgasını vuran güzel bir deneyim”. İki yıl sonra, yüksek lisans tezi için, o gezideki bağlantılarını kullanarak bir staj yeri buldu. Cisco, Hewlett-Packard ve diğer birçok SV şirketini deneyin. “Cevap her zaman hayırdı. Sonra bir şans.”İskender Rattişimdi SLAC Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı’nda Elektronik Mühendisliği Bölümü Direktörü, beni Berkeley Üniversitesi’nde parçacık hızlandırıcılar için kontrol sistemleri üzerine bir tez yapmaya davet ediyor.. 3 ay kalmam gerekiyordu, 9 ay kaldım. Bana da maaş verildi, bir rüya”.

CES 2023

Garmin’e göre geleceğin arabası: kameralar, ekranlar ve eğlence

kaydeden Lorenzo Fantoni

20 Ocak 2023

Cenova’ya döner, mezun olur ve hemen Berkeley’e döner. 2 yılımız kaldı ama iki şey onu İtalya’ya geri getiriyor: şimdi karısı olan bir kız arkadaşı ve bir iş teklifi Milano metrolarının trenlerinin otonom sürüş sistemleri üzerinde çalışması için ona inanılmaz bir pozisyon sunan Ansaldo of Genoa. Yıl 2010. Vaccaro Milano’da çalışmaya başlar ve çok geçmeden orada olduğunu fark eder. Honolulu’da bir fırsat, Ansaldo’nun sürücüsüz metroyu inşa etmek üzere olduğu Hawaii’de. “Patrona dedim ki: oraya gönderecek birini arıyorsan ben buradayım. Yanıt: git!” oldu. Önce yalnız bırakır, sonra döner, nişanlısıyla evlenir ve yine ayrılır. Ve Honolulu’da bir şans daha. “Projenin teknik müdürü olan patronum İtalya’ya dönmek zorunda. Bana rolünü teklif ettiler. 4 yıl Hawaii’de kaldık. Muhteşem bir yer. Yeryüzü cenneti. Sahilde ev. Çok iyi muamele gördü. Tabii ki bedava değildi.İtalya ile 12 saatlik zaman dilimi nedeniyle de inanılmaz bir deste yaptık.Bu da demek oluyor ki zaten sabah 6’da toplantılarınız var ve akşam 9’da hala oradasınız. 4 yıl sonra , ancak bir adada yaşamaktan bıktınız”.

Vaccaro yeni fırsatlar arar. Silikon Vadisi’nde Google’a girmeye çalışıyor, giremiyor. Bir gün Forbes’ta bir haber okur. hiperdöngüler, Elon Musk’ın süpersonik tren fikri. Bunu yapan şirket Hyperloop One’dır. “Siteye giriyorum, gazete okuyorum, son teknoloji. Yeni doğmuşlardı, 5 çalışan, inanılmaz bir karakter olan kurucu Brogan BamBrogan’ın e-postasını buluyorum ve kendimi satmaya çalışıyorum – “Ben İhtiyacınız olan kişi, çünkü ben teknoloji alanında çalışıyorum, ben bir ulaşım uzmanıyım. Sana yeni bir bakış açısı getirebilirim”

Altı gün sonra, bir Cumartesi sabahı saat 6’da bir e-posta alır. Brogan Pazartesi günü onu Los Angeles’a davet ediyor. 24 saatten kısa bir süre içinde Vaccaro ayrılıyor. Şehre vardığında, ofisin korkulması gereken absürd, sanrılı bir bölgede olduğunu keşfeder. Andrea, yenilikçi bir girişim için rüya gibi bir yerden ayrılma riskini almak istiyor. 7 gün sonra teklif gelir. Ancak ABD’ye vizesi olmadığını fark eder. Honolulu’daki vizesi Ansaldo ile bağlantılıydı. Çeşitli girişimlerde bulunur. Hiç bir şey. Bu yüzden işinden vazgeçer ve Honolulu’daki hayatına devam eder. Altı ay sonra, başka bir şans eseri. Eşi çekilişte Green Card’ı kazandı. Bileti altı yıldır alıyorlardı. %0.1 kazanma şansları vardı. İşe alınan Hyperloop’tan yeniden ortaya çıktı. Güvenlik Direktörü olur. “500 metrelik prototipi kapsülle birlikte Nevada çölünde inşa ettik. Harikaydı ama günde 15 saat çalıştık, çok seyahat ettim. 2018’de baba oldum ve artık böyle çalışmak sürdürülebilir değildi. Silikon Vadisi kafalarından avcılardan teklifler aldım, etrafa bakınıyordum. Waymo’yu seçtim, orada çalışan yeteneklerle beni etkiledi. 2018’den beri buradayım ve basit bir mühendis olarak girdim.”

Hareketlilik

Sürücüsüz arabalar ve dronlar: atılım 5G teknolojisinden geliyor

kaydeden Vincenzo Borgomeo

28 Ocak 2023

“Benimki bir dahinin hikayesi değil. Ben özellikle zeki bir insan değilim, üniversitede 110 en yüksek derece ile çıkmadım. Ancak hayatta bir şeyler yapmak istedim. Kendimi doğru yola koydum bunları yapabilmek için. Sebat ettim ve servetimi aramaya gittim. San Francisco’ya dönmek için binlerce yol denedim. Hawaii’den Los Angeles’a taşınmak için binlerce görüşme yaptım.

“Annem ve babam Amalfi kıyısında küçük bir kasabada doğdular ve 70’lerin sonunda Cenova’ya taşınarak iki restoran açtılar. Bir şeyler yaptığım sürece bana hayatta istediğimi yapma fırsatı verdiler. ‘Çalışmak istedim, yerim zaten oradaydı, garantili, restoranda’.

Öğrenim görünüyorum

Yeşil, turuncu ve kırmızı yeterli değil: otonom sürüş için trafik ışıklarının dört rengi olabilir

kaydeden Simone Cosimi

15 Şubat 2023

Muazzam bir teknik hazırlık, bolca tevazu. “Fethetmek istediğim şirketlere katılmaya her zaman istekli oldum.” Teknoloji geliştirmek onun tutkusu. “İnsanların yaşam biçimini somut olarak değiştiren bir şey üzerinde çalışmayı seviyorum.” Bir yıldır ABD vatandaşı. “Ama burada İngilizcem mükemmel olmasa da kendimi asla bir yabancı gibi hissetmedim.” İtalya’ya dönme düşüncesi her zaman akıllardadır. “Uzaklarda yaşamak özellikle küçük çocuklarınız olduğunda ve anne babanız yakınınızda olmadığında yorucu oluyor. Yaşlanıyorlar ve torunlarıyla vakit geçirmelerini engellemiş oluyorsunuz.”

Çocukları için bir hayali var: “Ehliyet almalarına gerek yok.”

Telefonu kapatmadan önce, bana hayatındaki başka bir önemli kitaptan bahsediyor. “VE Kar KazasıNeal Stephenson’ın 1992 tarihli romanı, insanların bilgisayarlara bağlı olarak yaşadığı distopik bir geleceğin siberpunk hikayesi. Blade Runner filminin ilham aldığı kitap.

“Siz insanların hayal bile edemeyeceği şeyler gördüm… Hatırlıyor musunuz?

Bu arada: onları da ne zaman göreceğiz? “Roma ve Milano’ya Waymo sürücüsü ile varacağız, ancak yine de birkaç yıl sürecek”.

güzel beyinler

Musk’ın tünellerini kazması için seçtiği mühendis Riccardo Biasini: “Daha iyi hareket etmeni sağlayacağım”

kaydeden Eleonora Chioda

02 Nisan 2023