Kazım Karabekir İttihat Terakki ile nasıl tanıştı

Suzan

New member
Karabekir İttihat ve Terakki Partisi’nden nasıl haberdar olduğunu yapıtlarında anlatıyor. Karabekir Paşa, küçük bir çocukken, ağabeyinin kütüphanesinde bulduğu Paris’ten gelen Türkçe gazetelerde İttihat ve Terakki Partisinin isminin geçtiğini lisana getiriyor.

İşte bu kısmı Karabekir Paşa’dan dinleyelim:

“Hamdi ağabeyim şaşkınlıkla gözlerimin içine baktı ve bana “Yemin et bakayım, bundan hiç kimseye tek bir söz bile söylemeyeceksin!” dedi. kelam verdim. Bunun üzerine öncedena bana her vakit hatırladığım hoş şeyler söylemiş oldu. “Kazım, ailemizin namını yükseltecek kabiliyet yalnız sende var. Kendini her kötülükten korumalısın. Ahlakını nasıl koruma ediyorsan, ömrünü da o denli korumalısın. Ahlakını nasıl koruma ediyorsan hayatını da o denli korumalısın.” diyerek Abdulhamid’in zulmünü, istibdadını ve buna karşı milletin güzel kalpli evlatlarının hürriyeti almak için İttihat ve Terakki Cemiyeti namıyla bir cemiyet teşkil ettiklerini anlattı”

Kazım Karabekir Paşa’nın hayatını anlatan ömrüm isimli yapıtta, Paşa’nın hayatını kendi kaleminden okuyabilirsiniz. Panama Yayıncılık’tan çıkan kitapta, Kazım Karabekir Paşa çocukluk yıllarını kendi ağzından anlatıyor.

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ