Karın şişliği şikayetiyle gitti, mide kanseri olduğunu öğrendi! Karnından 20 santimlik…

erkan_623

New member
Mesut Başeğit, karın bölgesinde şişlik ve reflü şikâyetleriyle 5 ay evvel doktora başvurdu. İç hastalıkları uzmanı tarafınca muayene edilen Başeğit’e yapılan endoskopide, karın bölgesine yerleşmiş mide stromal tümörü tespit edildi. Bunun üzerine cerrahi onkoloji kısmına sevk edilen hastaya dördüncü evre mide kanseri teşhisi koyuldu. hiç bir belirti göstermemesi niçiniyle tıbbi onkoloji kısmına gönderilen Başeğit’in karnındaki şişlik büyümeye başladı. Tıbbi onkoloji servisinde gördüğü ilaç tedavisinden sonuç alamayan hastanın; iştahsızlık, ağrı ve nefes alamama üzere şikâyetleri ortaya çıktı.

20 SANTİMLİK TÜMÖR VE 3,5 LİTRELİK SIVI ÇIKARILDI

Şikâyetleri niçiniyle tekraren acil servise gitmek zorunda kalan Mesut Başeğit, tedavi için Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İhsan Oruk’a başvurdu. Op. Dr. Oruk ve takımı yapılan tetkiklerin akabinde karnındaki şişliği süratle büyüyen hastayı ameliyata aldı. Ameliyatta dördüncü evre mide kanseri teşhisi koyulan Mesut Başeğit’in karnından 2 kilogram yükünde, 20 santimetre büyüklüğünde tümör ve 3 buçuk litrelik sıvı çıkarıldı. Operasyon ardından dinlenme sürecinin akabinde sıhhatine kavuşan Başeğit, tüm şikâyetlerini bitmiş olduğini kaydetti.

‘MİDEM EKŞİDİ’ DİYEREK ES GEÇMEYİN

Dördüncü evreye gelene kadar mide kanseri olduğunu fark etmediğini ve küçük belirtilerin ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen Mesut Başeğit, “Karnım çok derecede şişti ve tümör büyüdü. Karnımın hali değişti ve acayip formlara büründü. Nefes alamamaya başladım ve hatta bu yüzden 2 sefer acile gittim. Ağrım var, nefes alamıyorum, yatamıyorum, uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum. Birinci cerrahi onkolojiye gittiğimizde kanser aslına bakarsan dördüncü evreye gelmiş. ötürüsıyla kesin olarak ameliyat olması gerekiyormuş lakin kusma, kan kusma üzere rahatsızlıklar olmadığı için ilaç tedavisine başladılar. Aslında tümör en başta alınsaydı ben o şişliği, acıları çekmeyecektim. Sağ olsun İhsan hocam epeyce hoş bir ameliyat yaptı ve midemden 2 kilogramlık bir tümör çıktı, 3 buçuk litre sıvı çıktı. Çok başarılı bir ameliyattı. Ağrım sızım fazlaca şükür yok, ayaktayım. bu biçimde durumlarda katiyen ihmal etmeyin. ‘Midem ekşidi’ diyerek es geçmeyin, zira dördüncü evreye gelene kadar anlamıyorsunuz. Gidip en azından bir endoskopi yaptırabilirsiniz. hiç bir biçimde acı duymuyorsunuz” diye konuştu.

5 AY İÇERİSİNDE TÜMÖR 2 KAT BÜYÜMÜŞ

Karın bölgesindeki tümörün kısa müddette süratle büyüdüğünü ve hastayı acil olarak ameliyata almak durumunda kaldıklarını kaydeden Op. Dr. İhsan Oruk, “Hastamız bize karın, sırt ağrısı, karında şişkinlik, uyumama ve nefes darlığı üzere şikâyetleriyle başvurdu. Daha evvel birkaç defa nefes alamadığı için acil servise başvurmuş. Büyük abdestinden kan gelmeye başlamış. Daha evvelki tetkikinde midesinde bir tümör tespit edilmiş ve ilaç tedavisi önerilmiş. Hasta ilaca karşılık vermedi ve hastalıkta ilerleme olduğu görüldü. Artık ömür kalitesi bozulmuş ve ağrılardan duramaz hale gelmiş. Eski tetkikleri incelediğimizde ve yeni tetkikler yaptığımızda, mide kaynaklı olan yaklaşık 20 santimetre büyüklüğüne ulaşmış, karın içerisine yayılmış bir tümör tespit ettik. Daha evvel tümör tespit edilmiş fakat küçükmüş. 5 ay içerisinde tümör neredeyse 2 kat daha büyüme göstermiş. Durumu değerlendirdikten daha sonra hastamızı acil olarak ameliyata aldık. Ameliyatta karın ortasından kitleyle birlikte 3 buçuk litre civarında bir sıvı boşalttık. Yatış sürecinden daha sonra hastamız toparlandı ve kendine geldi. Şu anda çok iyi” dedi.

KAYNAK: İHA