Kardeşine yardıma gitti, döndüğünde meskeni ve 120 koyunu telef olmuştu

erkan_623

New member
Manavgat’taki yangının birinci gecesi, kardeşine yardıma giden 4 çocuk babası İbrahim İnanç, döndüğünde meskeninin ve 120 koyununun telef olduğunu gördü. Güven’in tesellisi ise yangının mahallesine geleceğini evvelde varsayım edip, çocuklarını önden gönderip dedelerini meskenden çıkarmalarını söylemesi oldu. Ümmü İnanç’ın ise yaşananlar karşısında gözleri doldu.

DEDEYİ KURTARDILAR HAYVANLARA YETİŞEMEDİLER

Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da, 4 farklı noktada birebir anda çıkan yangına birinci gün gece yarısı 01.30 sıralarında, yakalanan Saraçlı Mahallesi’nde pek hayli konut yandı, binlerce küçük baş, yüzlerce büyükbaş hayvan telef oldu. Tarım aletlerinin yanı sıra ekili alanları da ziyan bakılırsan mahallede hayvanların yem ve saman balyaları da yandı. 50 yaşındaki İbrahim İnanç ise yangına, yardım için Kalemler Mahallesi’ndeki kardeşinin yanına gitti. Burada yangından kardeşinin gereçlerini ve hayvanlarını kurtarmaya yardım eden İtimat, yeğeninin, ‘dayı Kepez Beleni’nde yangın çıkmış’ kelamları ile büyük endişe yaşadı. Yangın çıkan yerin çabucak alt noktasında meskeni ve ahırı bulunan İtimat, yangının kendi mahallesine gelmesinden korktu. Yangının gelme ihtimaline rağmen İnanç, ilçe merkezindeki çocuklarına haber vererek meskene geçmelerini, dedesi ve hayvanları kurtarmalarını istedi. Çocukların Saraçlı Mahallesi’ndeki konuta gelmesiyle bir arada alevler bölgeye girdi. Çocuklar konutta bulunan 80 yaşındaki dedeyi çıkardı ancak hayvanları uzaklaştıramadı. Yangında Güven’in meskeni ve 120 küçükbaş hayvanı yanarak telef oldu. bir süre daha sonra meskene gelen İnanç ise babasının kurtulduğuna şükrederken, hayvanlarının telef olması ve meskeninin yanması karşısında büyük keder yaşadı.

YARDIMA GİTTİ KENDİ KONUTU VE HAYVANLARI YANDI

Bölgede hayvancılıkla uğraşan İbrahim İnanç, yangının birinci başladığı noktalardan biri olan Kalemler Köyü’ne kuzenine yardıma gittiğini hatırlattı.Kuzeninin çocuklarının’ Dayı bizi kurtar’ diye telefon ettiğini lisana getiren İnanç, “ Oraya akrabalarıma yangına yardıma gitmiştim. Ben orayı kurtaracağım derken kendi konutum yandı. Akşama yangın kendi meskenime geldi. Ben orada yardım ederken yeğenlerim dayı, ‘10 dakika evvel Kepez Beleni’nde yangın başlamış’ haberini söylemiş olduler. Ben çabucak yola çıktım. Zira yangının oradan mahalleme geleceğini kestirim ediyordum. Orada başladıktan daha sonra yangın kesin benim meskenime gelirdi” diye konuştu.

120 KOYUNU YANDI

Bu haberi alır almaz Manavgat ilçe merkezindeki çocuklarını telefonla durumu bildirdiğini anlatan İnanç, “ Çocuklarım bendilk evvel geldi lakin dedelerini kurtarabildi. Koyunlarımı kurtaramadı. Hayvanlarım gitti. Ben geldiğimde konutum alevler ortasındaydı. Yetişemedim. Beni en çok üzen koyunlarımın ve köpeğimin yanması oldu. 120 hayvanım yandı. Ne diyeyim. Tek şükürüm babamın kurtulması” dedi.

HAYVANLAR GELİRSE YANGINI BİR NEBZE UNUTURUZ

Meskenine yıkım sonucu verildiğini ve enkaza döndüğünü tabir eden İtimat, “Benim her şeyim hayvanlarımdı. Küçükbaş hayvan takviyesi yaparlarsa epeyce memnun oluruz. En azından konutumuzun yandığını bir nebze olsa unuturuz” diye konuştu. Ümmü İnanç ise tüm emeklerinin kaybolup gittiğini belirterek, gördüğü görünüm karşısında ciğerlerinin yandığını bildirdi.

KAYNAK: İHA