Karbonmonoksit gazından zehirlendiler: Çocuklar da ortalarında 6 kişi hastanelik oldu

semaver

Active member
Karbonmonoksit gazından zehirlendiler: Çocuklar da ortalarında 6 kişi hastanelik oldu Olay, Erzincan merkez Cumhuriyet Mahallesi 401 Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, müstakil meskende yaşayan 6 İran asıllı sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

112 Acil Servis gruplarından yardım isteyen yurttaşlar, ambulanslarla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan 6 kişinin sobadan sızan karbonmonoksitten zehirlendikleri belirlenerek hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Erzincan’da kışla bir arada karbonmonoksit zehirlenmeleri arttı. İtfaiye Müdürlüğü takımları, vatandaşlara baca paklığını sistemli aralıklarla aksattırmadan yaptırması için davette bulundu. Son vakit içinderda yaşanan soba zehirlenmelerine karşı halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına devam eden gruplar, karbonmonoksit gazının renksiz ve kokusuz olduğu için fark edilmediğini ve maalesef insanların zehirlenerek hayatını kaybettiğini söylemiş oldu.

“TEMİZLENMEYEN BACALAR KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMESİNE niye OLUYOR”

İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Amiri Yakup Cenk Şay, “Öncelikle vatandaşlara baca montajını itfaiye gruplarına ve yetkili firmalara yaptırmalarını, bacaların periyodik bakımlarını bilhassa katı yakıtlı sobaların aylık bakımlarını kesinlikle yaptırmalarını öneriyoruz. Zira baca temizliğinin yapılmaması yangın çıkmasına niye oluyor. Bir öteki değerli öge doğalgaz menfezlerinin açık olması gerekiyor. Havalandırmanın hayli âlâ yapılması gerekiyor. Ve daima dediğimiz üzere kombilerin periyodik bakımlarının her yıl yaptırılması gerekiyor” diyerek ikazlarda bulundu. Karonmonoksit zehirlenmelerinin belirtilerine değinen Say, “Baş ağrısı, yorgunluk hissi, mide bulantısı, uyku hali üzere semptomlar zehirlenmenin birinci belirtilerdir. Fark edilmezse bunun ardından vefatlar meydana gelmektedir. Bu belirtiler oluştuğunda zehirlenen şahıslar süratle ortamdan uzaklaştırılarak açık havaya çıkarılmalı ve 112 Acil Davet Merkezini aramalı” tabirlerini kullandı.