Karamollaoğlu, partideki tartışmalar için ne dedi: “Cumhurbaşkanı kendi menfaati için…”

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunda ziyaret ettiği ve ittifak görüşmesi yaptığı Saadet Partisi Yüksek İstişare Şurası Lideri ve Ulusal Görüş Vakfı Lideri Oğuzhan Asiltürk’ün itaat çıkışı tartışılmaya devam ediliyor.

Asiltürk, geçen günlerde Ulusal Gazete’de yayımlanan yazısında Saadet Partisi’ne seslenmiş “‘Sizden inançlarımıza uygun bir şey yapmanızı istersem, itaat edeceğinize kelam veriyor musunuz’, dedim. Bu talebime cevap olarak, o toplantıya katılanların tamamı ‘evet, sen bizden aslında yapmak zorunda olduğumuz şeyi istiyorsun, kabul ediyoruz’ dediler” sözlerini kullanmıştı.

“CUMHURBAŞKANI KENDİ MENFAATİ İÇİN BİRTAKIM TEŞEBBÜSLERDE BULUNUR”

Saadet Partisi (SP) Genel Lideri Temel Karamollaoğlu ise, bu akşam katıldığı bir televizyon programında gündeme ait açıklamalar yaptı.

Oğuzhan Asiltürk tartışmaları hakkında “Şu anda sayın Cumhurbaşkanı elbette kendi menfaati için birtakım teşebbüslerde bulunur. Oğuzhan Beyefendi bu mevzuda rastgele bir tercihte bulunduğunu bugüne kadar kimseye deklare etmedi” dedi.

Asiltürk’ün yazısı hatırlatılınca Karamollaoğlu, “Oğuzhan Bey’in o yazısında bahsetmiş olduğu görüşmede ben bulunmadım. Bulunmadığım için bir şey diyemem. Toplantının başında vardım, konuşma yaptım çıktım” dedi.

“ONLAR KENDİSİNE İLGİ GÖSTERİYOR, O DA İLGİYİ ELİNİN KARŞITIYLA İTMİYOR”

Karamollaoğlu şöyleki konuştu:

“Onlar (Cumhur İttifakı) kendisine ilgi gösteriyor, o da o ilgiyi elinin zıddıyla itmiyor. Parti içi sorunları kamuoyuyla paylaşmam. Oğuzhan Beyefendi kendi kanılarını aktardı. Oğuzhan Bey’in o yazısında bahsetmiş olduğu görüşmede ben bulunmadım. Bulunmadığım için bir şey diyemem. Toplantının başında vardım, konuşma yaptım çıktım. Genel Yönetim Heyeti toplantısıydı. Biat marufadır, yanlışsız olanadır. Kendisinin zihninden bunlar geçebilir. Biz Oğuzhan Bey’le küs değiliz, kendisiyle konuşuyoruz da. İstişare Heyeti kimi vefatlardan dolayı sayısı azalmıştı. Allah nasip ederse yakında toplantımız olacak. bu biçimde bu sıkıntılar konuşulur. Daha da fazla bir şey söylemem. Bizim sistemimiz hayli rahat belirli. Siyasi partilerin başında genel lider vardır. Müşavere konseylerimiz vardır. Lakin partiyi genel lider yönetir. Şu anda sayın Cumhurbaşkanı şüphesiz kendi menfaati için kimi teşebbüslerde bulunur. Oğuzhan Beyefendi bu mevzuda rastgele bir tercihte bulunduğunu bugüne kadar kimseye deklare etmedi. Bugün de etmedi. Kıbrıs’a davet ettiler gitti. Ben gidemedim, Kıbrıs Cumhurbaşkanı’na bir mektup yazdım. Onun gerisinden sayın Cumhurbaşkanı’ndan bir talep geldi. Gidemedim, onun için orada da bir kasıt aranmamalı diye düşünüyorum.

“CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLMAM”

Ben artık Cumhurbaşkanlığına bu sefer aday olamam. Cumhurbaşkanı her kısma rahatlıkla hitap edecek bir insan olmak mecburiyetinde. Bunu bulmak kolay değil. Parlamentoda istikrar sağlanabilirse cumhurbaşkanının yetkileri sorgulanabilir hale gelebilir.”