Karaciğerini arkadaşına bağışlayınca futbol mesleğini noktaladı

erkan_623

New member
Kocaeli’de 20 yıl boyunca amatör kulüplerde lisanslı futbol oynayan Ramazan Yalçın, 6 yıl evvel arkadaşının oksoloji rahatsızlığından dolayı karaciğer donörü olmaya karar verdi. Arkadaşı Osman Demir’e karaciğer nakli yapılması için 2016 yılında ameliyat olan Yalçın, ameliyattan daha sonra futbolu bıraktı. Ortadan geçen 6 yılın akabinde futbolu bıraktığı kulüp olan Çınarlıspor, kendisine jübile yapıp çiçek ve plaket armağan etti. Yalçın’ın jübilesi için epey sayıda taraftar da Çınarlıspor ile Sırrıpaşa FK içinde Derince Stadyumu’nda oynanan maça akın etti. Maça kaptan olarak birinci 11’de başlayan Ramazan Yalçın, gayretin 5. dakikasında alkışlar eşliğinde oyundan çıkarak jübilesini yaptı.

FUTBOLCUDAN SATIN ALMA MÜDÜRLÜĞÜNE

Yalçın, futbol mesleği boyunca Derince Birlikspor, Kocaeli Demirspor, Yavuzspor, Maşukiyespor, Derince Sırrıpaşaspor, Derince Belediyespor ve Çınarlıspor formaları giydi. 31 yaşındayken geçirdiği karaciğer nakli ameliyatı daha sonrasında futbolu bırakan Ramazan Yalçın, senelerca Harika Amatör ve Bölgesel Amatör liglerinde ter döktü. 2016 daha sonrası futbola çeşitli yöneticilik durumlarıyla katkı sağlayan Yalçın, bir iştirak firmasında satın alma müdürü olarak çalışma hayatını sürdürüyor.

6 YILDIR JÜBİLE YAPMAK NASİP OLMAMIŞTI

Sağlıklı olduğu için karaciğer donörü olmaya karar verdiğini belirten Ramazan Yalçın, “Yaklaşık 20 yıllık bir futbol ömrüm var. Bilhassa Kocaeli’de farklı kulüplerde oynadım. 2016’da karaciğer nakli ameliyatı oldum. birebir vakitte futbolu bırakmıştım aslında. O senelerdan daha sonra bir türlü jübile yapmak nasip olmamıştı. Arkadaşlarımız bugün bize bu biçimde bir jübile tertip ettiler. 2016 yılında bir arkadaşımın, dördüncü göbekten amcamızın oğlunun oksoloji isminde bir rahatsızlığı vardı. Küçük kardeşini de birebir hastalıktan toprağa vermiştik. Bu hastalıktan dolayı evvel böbrek nakli olması gerekiyordu, böbrekleri iflas etti. daha sonra böbrek nakli için uygun donör bulundu. Karaciğer nakli konusunda ise bağış verecek kimse yoktu. Ben de sportmen olduğum için, sağlıklı olduğum için karaciğer donörü olma istikametinde bir karar verdim. Bu sonucu verirken annem, babam, eşim, etrafım de bana epey takviye sağladılar. Onun da tahminen hayata tutunmasına bir nebze vesile olduk. O da artık sağlıklı bir biçimde hayatına devam ediyor. O da bugün burada olmayı epey istiyordu açıkçası lakin nasip olmadı” biçiminde konuştu.

ORGAN BAĞIŞINI DESTEKLİYORUM

İnsanların donör olmaktan korkmaması gerektiğini tabir eden Yalçın, şu sözleri kullandı: “Karaciğer naklinden daha sonra ‘bu biçimde bir şeyin reklamı olur mu?’ diye çekindik açıkçası. Birinci etapta hayli fazla dillendirmedik. daha sonrasında hastanelerde donör olacak insanların endişelerine şahit olduk. daha sonrasında ben, ‘Ben bu ameliyatı oldum. Çok da kuvvetli ve güçlüyim. ömrüme sağlıklı bir biçimde devam ediyorum’ dedim. İnsanlara da bunu anlatarak nakile teşvik edebiliriz diye uğraştık. Basına da fazlaca teşekkür ederim. Ön ayak oldular. Ne kadar beşere ulaşabilirsek bizim için o kadar uygun. Çok fazla nakil bekleyen, kadavradan nakil bekleyen hasta var. Organ bağışını buradan sizin de vasıtanızla destekliyorum”

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ AİLESİ OLDU

Ramazan Yalçın’ın eşi Sümeyye Yalçın ise her vakit eşinin sonucuna takviye olduklarını vurgularken, “Benim bir kaygım olmadı. Zira bu biçimde bir karar aldığında kendisini sorgulamadım bile. Dayanak olmayı, yanında olmayı tercih ettim. bir arada hoş bir biçimde atlattık bu süreci” sözlerini kullandı. Ramazan Yalçın’ın amcası Kenan Yalçın da yeğeninin yapmış olduğu fedakarlıktan dolayı gururlandıklarının altını çizerek, “Ramazan, doğduğu günden beri bizim gururumuz. Bugüne kadar daima elinden gelenin en uygununu yapmıştır. Ramazan nakil yaptığında da biz daima yanında ve destekçisiydik. Şükürler olsun bugünlere geldik. Gururluyuz” biçiminde konuştu.

KAYNAK: İHA