Kanser tedavisinde moral-motivasyonun yeri değerli

semaver

Active member
Fitoterapi uzmanı Dr. Şenol Şensoy kanser tedavisinde ana ögelerinden birinin moral-motivasyon olduğunu belirtti.

Kanser, ülkemizde toplam ölümlerin % 20’sini kapsıyor. Her yıl 100 binden çok insanımızı kaybediyoruz. ötürüsıyla bir kişi kanser olduğu vakit büyük bir kaygı ve endişeye kapılıyor. Güya tedavisi mümkün olmayan bir hastalıkmış üzere bu hastalığa yakalandığımız vakit artık vefata daha yakınlaşmış üzere algılıyoruz.

Tedavisi Olmayan Hastalık Yoktur

Burada motivasyon epey değerli. Tedavisi olmayan bir hastalık yoktur, evvela bunu kabullenmemiz lazım. Ve her kanser hastasının da hastalığa yakalandıktan daha sonra, teşhisi ile ilgili bilgi sahibi olduktan daha sonra kesinlikle bu hastalığı yeneceğim ve güzelleşeceğim umudu ile, bakışı ile uğraşa başlaması gerekiyor.

4. Evre Bir Kanser Hastasının Kelamları

Dünya Sıhhat Örgütü’nün internet sitesinde 4. evre bir kanser hastasının kelamlarına yer verilmiş. Onun sözü şu biçimde: “Ben kanser oldum lakin benim vefat niçinim kanserden olmayacak, ben bunu hissettim ve çaba ettim, savaştım, kazandım.”
Kanser hastalarına şunu diyebiliriz: Siz de ümitsizliğe kapılmayın savaşın. Hastalığı yenmek için kesinlikle o iradeyi o çabayı ortaya koymak gerekir. Tedavi halleri bunun yanında ikincil faktörlerdir. Bunu bu türlü kabullenmeliyiz. Bir kişi şayet hastalığı yenme konusunda inancında bir sorun var ise o hasta tedavi konusunda epey zorlanacaktır.

Çağdaş Teknikler ve Fitoterapi

Tıbbi teknikler, kemoterapi, radyoterapi, akıllı ilaç üzere çağdaş çalışmalar sürse de fitoterapi bunların yanında asla eksik bırakılmaması gereken bir ögedir. Zira fitoterapi tamamlayıcı ve klâsik bir tedavi yoludur. Fitoterapi konusunda bizim binlerce yıllık, insanlık tarihi kadar eski bir bilgi birikime sahibiz. Bitkisel tedavinin bugün fazlaca yaygın kullandığımız kemoterapi ve radyoterapinin tesirlerini artırıcı özellikleri var. ötürüsıyla tedavi bahtımızı yükseltiyor. Tedaviye başlayan hastalar kemoterapi ve radyoterapinin yan tesirlerini yaşıyor. bir daha fitoterapinin bu yan tesirleri ortadan kaldırıcı yahut minimize edici özellikleri var. Hastalığın tedavi sürecinde kanser hücreleri kemoterapi ve radyoterapiye direnç geliştirebiliyor. Biz hastalarımızın önemli bir kısmında bu durumla karşılaşıyoruz. Tıbbi bitkilerin bu direnci ortadan kaldırıcı özellikleri var. Bu kadar tesirli düzenekleri varken bizim fitoterapiden yaralanmamamız hayli büyük bir eksiklik olur.

Hibya Haber Ajansı