Kanser tedavisi gören sanatçı Hüner Coşkuner hayatını kaybetti! Hüner Coşkuner kimdir?

celikci

New member
Kanser tedavisi gören sanatçı Hüner Coşkuner hayatını kaybetti! Hüner Coşkuner kimdir?
Kanser tedavisi gören ve gün içinde gelişen nefes darlığı sonucunda yoğun bakıma kaldırılan sanatçı Hüner Coşkuner maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 58 yaşında hayatını kaybeden sanatçı ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Peki, genç yaşta hayatını kaybeden Hüner Coşkuner kimdir? Hüner Coşkuner'in rahatsızlığı neydi? İşte tüm detaylar... Kanser Tedavisi GörüyorduÜnlü sanatçı Hüner Coşkuner bir süredir kemik iliği kanseri tedavisi görmekteydi. Gün içinde gelişen nefes darlığı sebebiyle yoğun bakıma kaldırılan Coşkuner, 58 yaşında hayata gözlerini yumdu. Hastaneden yapılan açıklamada, sanatçı Hüner Coşkuner'in ilk defa 2020 yılının Nisan ayında kan hastalıkları bölümü tarafından değerlendirildiğini, yapılan incelemeler sonucunda kendisine kemik iliği kanseri tedavisi konulduğunu ve tedavilere cevap vermeyen Coşkuner'in gelişen nefes darlığı sonucunda yoğun bakıma alındığı bilgilerine yer verildi. Hüner Coşkuner Kimdir?1 Nisan 1963 yılında İstanbul'da dünyaya gelen sanatçı Hüner Coşkunel, lise yıllarında Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti'ne gitti. Çok küçük yaşlarda sanat hayatına atılan Coşkuner, sahne repertuvarını genişletmek için Melehat Pars, Feriha Tunceli ve Kamuran Yarkın gibi çok değerli hocalardan feyz aldı. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan ve Lösemili Çocuklar Vakfı başta olmak üzere Dünya Şizofrenler ve Bedensel Engelliler Derneği'nde gönüllü olarak çalıştı. Ayrıca ünlü sanatçı şiir kitabı ve albüm gelirlerinin bir kısmını da bu vakıflara ve derneklere bağışladı. İlk albümünü 1987 yılında Selami Şahin'in müzik yapım şirketi olan Şahinler Plak'tan çıkaran Coşkuner, 1989 yılında ise Sakın Dönme Geriye adlı stüdyo albümünü Çaçan Plak'tan çıkarmıştır. Sanatçının çıkardığı bu albüm müzik otoriteleri tarafından en başarılı albümlerden biri olarak kabul edilmektedir. sanatçının 1993 yılında çıkardığı Gidiyor isimli albümü de önemli projelerden biri olarak gösterilmektedir. 1995 yılında Elenor Müziğe transfer olan ve Elenor Müzik etiketi altında 10 adet stüdyo albümüne imza atan Hüner Coşkunel, 2000 yılında imza attığı Klasikler 2 adlı albümüyle de büyük yankı uyandırdı. 2015 yılında ise sözleri ve müziği kendisine ait olan şarkılardan oluşan Seni Acele Görmem Lazım adlı albümü çıkaran sanatçı bir süredir kemik iliği kanseri ile mücadele etmekteydi. Hüner Coşkuner'in Çıkardığı Albümler 1987 yılı- Doğuş 1989 yılı- Sakın Dönme Geriye 1990 yılı- Beni Sevmeni İstiyorum 1991 yılı- Gidemezsin 1992 yılı- Haydi Tut Ellerimi 1993 yılı- Gidiyor 1994 yılı- Olamaz 1995 yılı- Bir Evcilik Oyunu 1996 yılı- Bir Hüner Coşkuner Klasiği 1997 yılı- Beni Tek Sen Anlarsın 1998 yılı- Ben Ölürüm 1999 yıl- İşte Düet Sevemem 2000 yılı- Klasikler 2 2002 yılı- Vurgunum Sana 2005 yılı- Geleceksen Gelme Yar 2007 yılı- Nerede 2009 yılı- Klasikler 3 2011 yılı- Güle Güle Git 2013 yılı- Yeşilçam Klasikleri 2015 yılı- Seni Acele Görmem Lazım

ALINTIDIR