Jackie Chan’dan komünist parti isteği

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Dünyaca ünlü aksiyon sinemaları aktörü Jackie Chan, Çin Komünist Partisi’ne (ÇKP) katılmak istediğini söylemiş oldu.

Geçen hafta Pekin’de Çin sineması hakkında bir sempozyumda konuşan 67 yaşındaki aktöre, Çin Devlet Lideri Şi Cinping’in Komünist Parti’nin 100. yıl törenindeki konuşması hakkında görüşü soruldu. Chan, “Oraya gittiğimde Çinli olmakla gurur duyduğumu sık sık söylüyorum. Ancak Çin Komünist Partisi üyelerini kıskanıyorum. Ben de partinin bir üyesi olmak istiyorum” diye cevap verdi.

Daha evvel eşini aldattığını itiraf eden Chan’i ‘karakter sorunu olan biri’ olarak nitelendirenler, ünlü aktörün partiye üye olabilecek yetkinlikte olmadığını öne sürdü.

“100 YILDA PLANLADIKLARINI 10 YILDA YAPTILAR”

“Çin Komünist Partisi’nin büyüklüğünü gorebiliyorum”
diyen ünlü aktör, partiyle ilgili görüşünü açıklarken, “söylemiş olduğini yapar ve vaat ettiğini yerine getirir. 100 yılda yapmayı planladıkları şeyi on yıllar ortasında başardılar” dedi.

NTV’de yer alan habere göre; Chan’in kelamları, Twitter’ın Çin versiyonu olan Weibo isimli sitede tartışma yarattı. Toplumsal medya kullanıcıları, Chan’in karakterini sorgulayan tenkitler yönelterek, oğlu Jaycee’nin uyuşturucu kabahatine karışmasının onu parti üyesi olma yetkinliğinden uzaklaştırdığını söylemiş oldu.

Bir kullanıcı, “Ülkesini seviyor olabilir ve çalışkandır lakin karakter sorunları var. Partiye katılmaması daha iyi” derken, bir epeyce kullanıcı, Chan’i, evliliğinde sadakatsiz davranmakla suçladı.

Chan, 2015’te oyuncu Elaine Ng ile yasak ilgi yaşadığını ve bu bağlantıdan bir çocuğu olduğunu itiraf etmişti.

Çin medya kuruluşu China Daily’ye bakılırsa, Komünist Parti üyeliği edinme süreci, kişinin ideolojisini, karakterini ve şahsi tarihini hesaba katan detaylı bir inceleme prosedürünü içeriyor.

Chan, çabucak hemen Komünist Parti üyesi değil lakin Çin hükümetine danışmanlık hizmeti veren Çin Halk Siyasi Müracaat Konferansı’nda delegelik yapıyor.

HÜKÜMETE DAYANAK VERİYOR

Ünlü dövüş sanatları yıldızı, Çin hükümetine bağlılığını ilan etmekten hiç bir vakit çekinmedi. 28 Haziran’da Pekin’de yapılan Komünist Parti 100. yıl kutlamalarında da ön saflarda yer aldı. Chan, merasimde, Çin-Japon Savaşı’nı anlatan bir şarkıyı seslendirdi.

Chan ayrıyeten, 2019’da Hong Kong’da yapılan ABD yanlısı protestolar daha sonrası, Çin’in ulusal güvenliğine tehdit olarak görülen “her cins hareket ve etkinliği” yasaklayıp hata saydığını gösteren yasa çıkarmasını da desteklemişti.