İzzet Yıldızhan: Kızlarım eş seçemez, flört edemez!

Tuncay

New member
İzzet Yıldızhan, tv8’de yayınlanan “Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa” programına konuk oldu. Kızlarının “İşte benim sevgilim” demesi üzere bir durumun kelam konusu olamayacağını söylemiş oldu.

Ünlü müzikçinin açıklamaları şöyleki:

“Onların bir eş seçme talihi yok. Karşıma eş getirme talihi yok. Ben seçmeyeceğim doğal ki. Kesinlikle aileler görüşür, bu bu biçimde bilinir. Benim kızım o denli flört falan yaşayamaz. Bombaysa al söylüyorum. bu biçimde yani! Ben bu biçimde gerçek buluyorum…”

“FLÖRTTE HER ŞEY YAŞANMAMALI”

“Birbirlerini tanıyacaklar natürel fakat flörtün bir sonu vardır. Benim de o hududum var. Ailelerin nezaretinde natürel ki birbirlerini tanıyacaklar. Flört edilmemeli. Zira gençlik kusur yapıyor, daha sonrasında evlilikleri bitiyor. Flörtte her şey yaşanmamalı mutlaka…”

“Masumane olmalı, evliliğe kadar o sevgi korunmalı. Masumiyetin korunması gerektiğine inanıyorum. Geçmişe bakalım, evliliklere bakın. Boşanmalar bu biçimde miydi, fazlaca azdı. Zira masumane evlilikler, ailelerin birbiriyle masumane tanışmaları vardı. Evlilikler bir ömür sürüyordu…”

“ENTELMİŞ, DANTELMİŞ! ASLA”

“Aynı konutta bir kızla erkeğin yaşaması… Kim bana nasıl bakarsa baksın hiç umurumda değil! Yok entelmiş, dantelmiş asla! Karşıyım bu biçimde bir şeye. Bir kızın bir erkekle birebir konutta yaşaması… Kızdan bahsediyoruz, ben daha evvel de bu biçimde bir konuşma yaptığımda fazlaca yanlış yerlere gitti…”

“Ben ‘bunun bir sonu var’ dedim. Hayat farklılıkları vardır. Sanatçı hayatıyla bir ailenin ömrü, benim kızımın hayatı bir olabilir mi? Sanatçı bölümün ortasında, yemeğe gidecek, davete gidecek, oyuncuyla çıkacak. Bunların bir ortada yaşaması epeyce olağan. Ben bunları kast etmiyorum…”

“Çok açılması gereken bir husus fakat kısa keseceğiz. Bir meskende yaşayan bir insan her şeyi tüketiyor esasen. Yaşanılacak ne kalıyor? Lakin masumane bir birleşimde hayatın her evresinde bir şeyler yaşanıyor. Gelip birebir konutta yaşadığında, artık paylaşılacak bir şey kalmıyor…”

“HİÇBİR ANNE BABA BUNU KABUL ETMEZ”

“Altı sene, beş sene, üç sene… Bir konutta yaşadıktan daha sonra evliliğe gidip, daha sonra bitirmenin. hiç bir anne baba bunu kabul etmez arkadaşlar, söylemiş olduklerine asla bakmayın!”

“Söyleyenler fazlaca azınlıktır, onların da aslına bakarsan kendi hayatları da berbattır. Kendi hayatlarında ‘Ben bunu yaşayamadım, benim kızım yaşasın yahut oğlum yaşasın’. Kardeşim bu biçimde bir şey yok. Yazık, çocuklara kötülük yapıyorsunuz. Bunun Müslümanlıkla, şununla bunla alakası yok. Örf ve adet var.”

İzzet Yıldızhan’ın açıklamaları kısa müddette toplumsal medyada tartışma konusu oldu. Kimi kullanıcılar, kızlarıyla ilgili kelamlarından dolayı tenkit oklarını ünlü müzikçiye yöneltti.