İzmir Başsavcısına sorduk: O isim siz misiniz

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Odatv’nin yayımladığı evraka bakılırsa ardışık aramaları gösteren evrakta başsavcının ismine kayıtlı olan çizginin 22 Temmuz 2016’da yani darbe teşebbüsünden bir hafta daha sonra Ankara’daki bir büfenin telefonundan iki defa arandı.

Haberden daha sonra ardışık aramaya takıldığı tez edilen sınırın İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre’ye ilişkin olduğu öne sürüldü.

Odatv, Başsavcı Güre’yi arayarak tezleri sordu. Cumhuriyet Savcısı olduğu için açıklama yapamayacağını söyleyen Güre, “Bu tezlere karşılık vermeyi bile kendime zül görüyorum” dedi.

YAKIN ETRAFINA ANLATTI

Odatv, Başsavcının yakın etrafına yaşananlara ait değerli detaylar aktardığını öğrendi.

Başsavcının yakınlarına “Yargı ortasında bir yapı bana operasyon yapıyor” dediği kaydedildi.

Başsavcının çıkan argümanlara karşı yakın etrafına şu sözlerle karşılık verdiği açıklandı:

“İddia edilen telefon araması 2016 yılına ilişkin. Ben o yıl Diyarbakır’a atandım. Akabinde da İzmir’e Başsavcı oldum. Devletim bu argümanları biliyor. Adalet Bakanlığı’na da daha evvel bu savlar gelmiş. Bu argümanlara kimse prestij etmedi. Devletim bu operasyona prestij etmediği için de hala bakılırsavdeyim. Ankesörle aranmışım bu biçimde bir şey yok. Bunun öncedeniyatı var. Bu operasyonu geçen yıl Haziran ayında da yapmak istediler. Yargı ortasında bir grup var ve bu operasyonu o takım yapıyor. Sayın Adalet Bakanımız da bana daima dayanak oldular. Bütün Adalet teşkilatı bana o grubun operasyon yaptığını söylüyor.

“BANA OPERASYON YAPANLAR YARGI İÇİNDEKİ BİR YAPI”

Yargı ortasındaki o takımın emeli İzmir’i boşaltmaktı, beni buradan göndermekti. O grubun yaptığı operasyonlar FETÖ’cülerin işine yarıyor. Yargı ortasındaki o takımın bir öbür emeli Yargıtay seçimlerini etklemek. Geçen yıl da kararname vakti bir atak yapmışlardı başarılı olamamışlardı. Artık de başarılı olamayacaklar.

Ankesör olayı bir operasyondur. Bu husus sayın Adalaet Bakanı ve HSK üyelerinin önüne gitti. Onlar da prestij etmedi ki beni İzmir’e gönderdi. Biz bir gayret ediyoruz. Gayeleri bu çabayı zedelemek. Fakat şunu bilmiyorlar: Yaptıkları her şey FETÖ’nün işine yarıyor. Bugün yargı ortasındaki o takımın bana yaptığı operasyon yarın öbür bir arkadaşımıza da yapılacak. Herkes yargı ortasındaki o yapıyı uygun biliyor.”