İTO: Rekabet üstünlüğünü Türk firmaları olarak yakalamış durumdayız

Zeytin

Global Mod
Global Mod
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Lider Yardımcısı İsrafil Kuralay, pandemi sürecinde Türkiye’nin besinde rekabet üstünlüğünü yakaladığını söylemiş oldu.

Almanya’nın Köln kentinde cumartesi günü kapılarını açan dünyanın en büyük besin ve içecek fuarlarından Anuga 2021’e Türkiye’den İTO’nun ulusal tertibi ile 202 firma katılırken, 88 firma da fuarda ferdi stantlarıyla yer aldı.

Anuga’ya İtalya’nın 731, Almanya’nın 400, İspanya’nın 377 firma ile katıldığını, Türkiye’nin 290 firmayla fuarın en büyük 4’üncü iştirakçisi olduğunu belirten Kuralay, hibrit olarak gerçekleşen fuara Türk firmalarının fizikî olarak katılmayı istek ettiğini aktardı.

“Gıdada dünyanın bize muhtaçlığı var”

Türkiye’nin besin alanında epeyce büyük firmaları olduğuna dikkat çeken Kuralay, şöyleki devam etti: “Çok hoş markalarımız var. Dünyanın da bize muhtaçlığı olduğunu düşünüyorum. Daima sanayi ve teknoloji öne çıkıyor olsa da bilhassa besinin, insanlık için hayati ve stratejik bir bölüm olduğunun şuurunda olmamız gerekiyor. Türkiye’miz tarımda hala kendisine yeten ülkelerden bir tanesi. Bu potansiyeli daha güzel değerlendirebileceğimize, firmalarımızı daha yeterli noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. Anuga’nın da bunun için bir yer olduğunu düşünüyorum. Zira Türk firmalarının ihracat kültürü var. Üretim kültürü var. Kalite standartları devasa yükseklikte. Bizim üzere ticaret odalarına düşen, firmalarımızı dünya pazarlarıyla buluşturmak. esasen bir müddet daha sonra firmalar kendi yollarını da buluyor.”

Kuralay, COVID-19 salgının tesirlerinin hafifçelemesiyle Türk firmalarının nasıl süratli hareket ettiğinin ortaya çıktığını söz ederek, “Dünya zahmetli ve güç devirdeyken, rekabet üstünlüğünü besinde Türk firmaları olarak yakalamış durumdayız. Türkiye’mizin ve Türk firmalarının salgında daha süratli hareket ettiğine, daha organize çalıştıklarını şahit olduk. Firmalarımız hem kalitesiyle hem lojistik avantajıyla salgında bir adım öne geçti. Salgın periyodundaki ihracatımız ve büyüme sayılarımız da bunu doğruluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Okumaya devam et...