İstihbarat şefi Rus uzay silahına dair kanıtlarını savundu

Suzan

New member
Temsilci Michael R. Turner, Rusya'nın uzaya dayalı yeni bir nükleer silah kullanmayı planladığını gizli istihbarat yoluyla kamuya açıklama kararını savundu.

Ohio'lu bir Cumhuriyetçi ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi başkanı Bay Turner, NBC'nin Pazar günü yayınlanan “Meet the Press” programında yayınlanan bir röportajda “Bu bilgiyi bilmeniz gerekiyordu” dedi. Şöyle ekledi: “Hükümetin uluslararası bir krize doğru uyurgezer gibi göründüğünden endişelendim. Ancak artık harekete geçebilecekler gibi görünüyor.”

Rus saldırganlığına karşı savaşta Ukrayna'ya yardımın onaylanması konusunda Başkan Biden'la ittifak kuran Bay Turner, komitesinin Çarşamba günü gizli materyalin ne olduğunu belirtmeden talep edilen ifşa edilmesini kınayan şifreli bir açıklama yayınlamasının ardından Beyaz Saray'ın öfkesiyle karşılaştı. Mevcut ve eski ABD'li yetkililer daha sonra istihbaratın, savunma ve sivil altyapı açısından kritik öneme sahip ABD uydu ağlarını yok etmek için tasarlanmış uzay tabanlı bir nükleer silahtan bahsettiğini söyledi.

Aralarında Tennessee Temsilcisi Andy Ogles'ın da bulunduğu Bay Turner'ın Cumhuriyetçi meslektaşlarından bazıları, onun amaçlarını sorguladılar ve İstihbarat Komitesi beyanının “Ukrayna için ek finansman sağlamak” amacıyla yazıldığını söylediler.

Ancak Bay Turner, bilgilerin kamuya açıklanması çağrısına sadık kaldı ve bunun Biden yönetiminin dikkatini konuya odaklamasına yardımcı olduğunu söyledi.

Sayın Turner, açıklamanın kendi komitesi tarafından yapıldığını vurgulayarak, “Bu sadece benim yaptığım bir eylem değildi” dedi. “Yönetim bunu ciddiye aldığından ve artık yönetimden harekete geçebildiğimizden” memnun olduğunu söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü John F., gizli bilgilerin açıklanması nedeniyle önemli bilgi kaynaklarının kaybından endişe duyan Biden yönetiminin Perşembe günü Kongre üyelerine Rus uzay tabanlı sisteminin “kimsenin güvenliğine yakın bir tehdit oluşturmadığını” söylediğini söyledi. Kirby Muhabir. Bay Kirby, Rusya'nın uydusavar teknolojisinin oluşturduğu potansiyel tehdit hakkında konuştu, ancak Bay Turner'ın ilgili istihbarat bilgilerinin gizliliğinin kaldırılması yönündeki talebini reddetti.

Bay Turner, ABD istihbarat programlarını denetleyen ve hükümete tavsiyelerde bulunan Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'ne danışarak kendi komitesinin kurallarına göre hareket ettiğini söyleyerek kararını savundu. Bay Turner, ajansın “hiçbir itirazının olmadığını” belirtti.

Yönetim ve Kongre'deki Cumhuriyetçi liderler, Ukrayna'ya 60,1 milyar dolar içeren bir dış yardım paketi ve ABD'nin Meksika sınırındaki göçmen akınıyla başa çıkmak için yeni güvenlik önlemleri içeren bir yasa tasarısı üzerinde haftalardır yasama çıkmazına girdi. Ancak Beyaz Saray'ın Perşembe günü milletvekillerine verdiği brifing, Cumhuriyetçilerin Biden yönetiminin Rusya'ya yönelik tutumuna nadiren onay vermesiyle sonuçlandı.

Sözcü Mike Johnson brifingden sonra gazetecilere verdiği demeçte, “Dümende sağlam eller var” dedi.

Bay Turner brifingden sonra bu mesajı yineledi.

“Sonuç olarak hepimiz hükümetin bu konuyu çok ciddiye aldığına ve yönetimin bir planı olduğuna dair çok güçlü bir izlenim edindik” dedi.