İstanbul’da ikinci el araçta 1.5 milyon TL’lik çek tuzağı

semaver

Active member
İstanbul’da ikinci el araçta 1.5 milyon TL’lik çek tuzağı İstanbul’da aracını bir oto satış sitesine ilana koyan vatandaş, alıcı olduğunu belirten kuşkulu tarafınca verilen uydurma çekle dolandırıldı.

Teze nazaran, Celil Aydın isimli vatandaşın araç ilanı için bildiri atan S.E. isimli şahıs, arabası satın almak istediğini belirterek görüşmek istedi. Alıcının, ödemenin bir kısmını çek olarak vereceğini belirtmesi daha sonrası araç sahibi Aydın, çeki bankaya giderek sorgulattı. Rastgele bir olumsuz durum olmadığının yanıtını alan Celil Aydın, S.E. ile anlaşarak 52 bin lira nakit ve 63 bin liralık çek karşılığında aracın satışını noter aracılığıyla gerçekleştirdi.

Kısa müddet daha sonra çek tahsilatı için bankaya giden Aydın, çekin karşılıksız olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı. Aydın, toplumsal medya üzerinden yaptığı araştırmalar daha sonrası şüphelilerin tıpkı teknikle 11 kişiyi daha dolandırdığını öğrendi.

Argümana bakılırsa, Türkiye’nin farklı vilayetlerinden ulaştığı 11 kişiyi toplamda 1,5 milyon dolandıran şüpheliler kayıplara karıştı.

Öte yandan tarafların noterdeki satış süreçleri ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

“BU BİÇİMDE DOLANDIRILAN 11 MAĞDURA DAHA ULAŞTIM”

Çekin düzmece olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadığını belirten araç sahibi Celil Aydın, “Önce satış sitesi üzerinden bildiri atarak aracınızı satın almak istediklerini söylüyorlar. Ödemenin bir kısmını nakit geri kalanını da çek olarak ödemeyi teklif ediyorlar. Bizde öncesinde bankalara çeki sorgulatmak için istedik. Bankalara sorduğumuzda çeklerde rastgele bir sorun olmadığını söylemiş olduler. Biz de güvendik. Meğer bu şahıslar sicili pak firmalar üzerinden çek yapıyorlarmış. Biz de 115 bin liralık aracımızı, 52 bin lira nakit ve 63 bin liralık çek karşılığında sattık. Şahıslar aracı alarak gitti. Çekin ödeme tarihi geldiğinde ise düzmece olduğunu öğrendik. ömrüm boyunca bu biçimde bir dolandırıcılık görmedim. Benim üzere bu türlü dolandırılan 11 mağdura daha ulaştım. Bu şahıslar, uydurma çek yoluyla toplamda 1,5 milyon lira ile kayıplara karıştı. Kimse çekle otomobilini satmasın” diye konuştu.