Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı grupların, İstanbul’daki adapsız çakar ve siren kullanan araçlara yönelik çalışmaları aralıksız sürerken, yılbaşından bu yana yapılan kontrollerde rekor cezalar uygulandı. Vilayet genelinde 01.01.2021-20.08.2021 tarihleri içinde çakar-tepe lambalı ve siren tertibatlı araçlar üzerine yapılan kontrollerde; toplam 7 bin 114 adet araç denetim edilirken, bu araçlardan bin 461 adet araca yetkisiz çakar-siren tertibatı bulundurmak ve kullanmaktan bin 339’ar lira para cezası uygulandı. Ayrıyeten birebir adapsız uygulamalara devam ettiği tespit edilen 25 araç ise trafikten men edildi.
AĞUSTOS’TA BİNE YAKIN
Denetlemelerini aralıksız sürdüren takımlar, Ağustos ayı içerisinde ise toplam 932 araç denetim ederken, bu araçlardan çakar kullanan 127 adet araca bir daha yetkisiz çakar-siren tertibatı bulundurmak ve kullanmak ceza uygulandı. Bu kontrollerde 6 adet araç ise adapsız çakar-siren tertibatı kullanmaktan dolayı trafikten 15 gün müddetle men edildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı grupların önümüzdeki günlerde de kontrollerini sürdüreceği öğrenildi.
AĞUSTOS’TA BİNE YAKIN
Denetlemelerini aralıksız sürdüren takımlar, Ağustos ayı içerisinde ise toplam 932 araç denetim ederken, bu araçlardan çakar kullanan 127 adet araca bir daha yetkisiz çakar-siren tertibatı bulundurmak ve kullanmak ceza uygulandı. Bu kontrollerde 6 adet araç ise adapsız çakar-siren tertibatı kullanmaktan dolayı trafikten 15 gün müddetle men edildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı grupların önümüzdeki günlerde de kontrollerini sürdüreceği öğrenildi.