İstanbul Vakfı’nın gönderdiği yardım tırı afet bölgesinde

semaver

Active member
İstanbul Vakfı’nın gönderdiği yardım tırı afet bölgesinde Muğla, Bodrum, Marmaris ve Antalya bölgelerinde başlayan afetle bir arada, vatandaşlar bölgeye yardım talebinde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ile çalışmalara başlayan İstanbul Vakfı, Muğla Toplumsal Hizmetler Müdürlüğünden muhtaçlık listesi istedi.

3 GÜN İÇİNDE TIR YOLA ÇIKTI

Gelen muhtaçlıklar listesinin hayırseverlerle paylaşılması üzerine, 3 gün üzere kısa müddette bir tır dolusu materyal toplanarak afet bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardım tırı dün Bodrum’a bugün ise Muğla’ya ulaştı.

YANGIN SÖNDÜRMEDE KULLANILACAK EKİPMANLARA ÖNCELİK VERİLDİ

Yüklü olarak alanda yangın söndürmede kullanılacak materyallerden oluşan pakette; yanmaz pantolon ve ayakkabı, çizme, bot, gaz maskesi, yanmaz battaniye, yangın söndürme tüpleri, baret, yanıklarda kullanılacak tıbbi gereç, telefon şarj üniteleri, powerbank, pil, el feneri, jeneratör üzere ekipmanlar yer aldı.

Ayrıyeten tır ile bölgeye; erkek-kadın iç çamaşırları, tişört, gömlek, hijyen maskeleri, diş macunu ve fırçası, şampuan, duş jeli, sabun, deterjan, bebek bezi, kadın-erkek, çocuk-bebek giysileri, bol bol su, bebe bisküvisi ve sağlam kurabiye gönderildi.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Yangından etkilenen sokak hayvanlarını da unutmayan İstanbul Vakfı, bölgeye bol bol kuru mama temin etti.

DİLEK İMAMOĞLU YANGINDAN ETKİLENEN KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

Dilek İmamoğlu, Bodrum Belediye Lideri Ahmet Aras’la birlikte Bodrum’da yangından etkilenen köyleri ziyaret etti yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Dilek İmamoğlu, “Türkiye’nin dört bir tarafınca başlayan yangınlarla maalesef hayli üzücü günler yaşıyoruz. Çok büyük bir imtihandan geçiyor ülkemiz. Tahminen biz bu yangının epey yakınında olamadık lakin ağaçların ve ormanların ortasındaki canlıların sessiz çığlıklarını fazlaca uzaklardan içimizde hissettik. Yüreğimiz ağzımızda hissettik yangınları. kimi vakit fazlaca öfkelendik, fazlaca kızdık; kimi vakit epeyce ağladık. Sevgili liderlerimizin, çalışma arkadaşlarının ve takviye olan tüm beşerler yardımıyla biroldukca yerdeki yangınlar denetim altına alındı. Bugün epeyce memnun ve huzurluyum. Allah tekrar bu biçimde bir yangını bu ülkeye göstermesin” sözlerini kullandı.

İstanbul Vakfı Lideri Perihan Yücel de kendilerinin bir talep oluşturmadan bağışçıların yardım etmek istemelerinin fazlaca kıymetli olduğunun altını çizerek yardımseverlere teşekkürlerini iletti.