İstanbul Beyoğlu’nda pitbull dehşeti

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
İstanbul Beyoğlu’nda dün saat 13.00’de gerçekleşen hadisede, sokak esnafı, pitbull ırkı köpeğini ağızlıksız gezdiren sahibini, tehlikeli olduğu nedeni öne sürülerek uyarmak istedi. Bu niçinle esnaf ile köpeğin sahibi içinde tartışma çıktı. Tartışma sürerken, köpeği çekiştirip sokaktan uzaklaşmaya çalışan sahibi ansızın geri dönerek tasmayı gevşetti. Bu sırada köpek Muzaffer Akçayır isimli kişinin üzerine atladı. Köpek, Akçayır’ı yere düşürdükten daha sonra ayağını ısırmaya başladı. Olayı goren etraf esnafı tekme, sopa ve taşla köpeğe vurarak Akçayır’ı kurtarmak istedi. Onlarca darbenin durduramadığı köpek yardıma koşan bir öteki kişiyi de ısırdı.

Muzaffer Akçayır, uzun uğraşlar kararı kurtarılırken, sahibi köpeğiyle birlikte koşarak olay yerinden kaçtı. Meclis-i Mebusan Caddesi istikametine kaçan köpek, bu sırada caddede yürüyen bir diğer kişiyi daha ısırdı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Yaralılar ambulansla kaldırıldığı hastanede tedavi bakılırsarek taburcu edildi. Polis, hadiseden daha sonra kaçan köpek ve sahibini bulmak için araştırmalarına devam ediyor.

“BİR ÇOCUK GELSE PARAMPARÇA EDECEK”

Akın daha sonrası ruhsal problemler yaşadığını söz eden Muzaffer Akçayır, “Hala akının, olayın şokunu yaşıyorum. Enteresan bir olayla karşılaştım, pitbull saldırısına uğradım. Sahibi sorumsuz bir kişiydi. Dedim ki, ‘Beyefendi zincirlemiyor musunuz, yasak bu köpek. Bir çocuk gelse paramparça edecek.’ Yanıt vermedi, bir anda ne olduysa köpeğin tasmasını çıkarıp direkt bana saldırdı. ‘Pişt’ diye bir ses duydum adamdan, sonrasındasında kendimi yerde buldum. Resmen ayağımı paramparça edecek raddeye geldi. Vefattan döndüm, şikayetçiyim. Benden daha sonra iki bireye daha saldırdı. Biri kolundan, oburu göğsünden yaralandı. En ağır biçimde yaralanan benim. Bu hadiseden daha sonra ben sokakta köpek görsem kaçacağım. Hayallerime giriyor, psikolojim bozuldu. İnşallah bu sorumsuz vatandaş cezalandırılır. Haydi ben yetişkinim, kendi gayretimle kurtuldum fakat bir çocuk olsaydı paramparça edebilirdi” diye konuştu.

PİTBULL SALDIRISI GÜVENLİK KAMERASINDA

Pitbull ırkı köpeğin esnafa saldırdığı anlar vatandaşların cep telefonuna ve güvenlik kamerasına yansıdı. İmajlarda, köpeğin sahibiyle esnafın sokakta tartıştığı görülüyor. Sahibi köpeği çekiştirerek uzaklaşmaya çalışırken, bir kişi gerisinden geliyor. Bu sırada apansız geri dönen kimliği çabucak hemen belirlenemeyen kişi, köpeğin tasmasını gevşetiyor. Esnafa saldırarak yere düşüren köpek ayaklarını ısırmaya başlıyor. Bu sırada yardıma koşan etraftakiler tekme, sopa ve taşlarla köpeğe vuruyor. Uzun süren gayretlerin akabinde esnaf köpeğin elinden kurtarılıyor.