İsrail’de McCarthy, Ukrayna’ya daha fazla destek sözü verdi

Suzan

New member
Ocak ayında Meclis Başkanı olan Kaliforniyalı Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, yeni Meclis çoğunluğunun Kiev’in Rus işgalini savuşturma çabalarında ABD askeri ve Mali yatırımı olacağına dair daha önceki önerilerin ardından, Pazartesi günü Ukrayna’nın savaş çabalarını desteklemeye devam etme sözü verdi. sınırlayabilirdi.

İsrail’in Knesset’ine yaptığı konuşmadan kısa bir süre sonra Kudüs’te düzenlediği basın toplantısında McCarthy, Rusya’nın devlet haber ajansı RIA Novosti’den bir muhabirin kendisine Ukrayna’ya yardım ve silahları çekip çekemeyeceğini sormasının ardından şiddetle geri adım attı.

McCarthy, “Ukrayna’ya yardıma oy veriyorum, Ukrayna’ya yardımı destekliyorum” dedi ve sorusundan önce şöyle dedi: “Ukrayna’ya mevcut sınırsız ve kontrolsüz silah ve malzeme akışını desteklemediğinizi biliyoruz.”

Daha önce Ukrayna için “açık çek” olmayacağını söyleyen McCarthy, ardından Rusya’nın çatışmayı ele alış tarzını güçlü bir şekilde kınadı.

“Ülkenizin Ukrayna’ya yaptıklarını desteklemiyorum; Çocukları öldürmenizi de desteklemiyorum” dedi McCarthy Rus muhabire. Biz de onu desteklemeye devam edeceğiz çünkü dünyanın geri kalanı durumu olduğu gibi görüyor.”

Açıklamalar, aşırı sağcı Cumhuriyetçi milletvekillerinin ABD’nin Kiev’e verdiği desteği incelemeye ve çatışma için Amerikan fonunu durdurmaya yönelik baskısının ortasında, Bay McCarthy’nin Ukrayna’ya yardıma ilişkin son sinyalleriyle keskin bir tezat oluşturuyor.

Bay McCarthy’nin sözleri, Bay McCarthy’ye teşekkür eden eski Başkan Yardımcısı Mike Pence de dahil olmak üzere Cumhuriyetçi şahinlerden bir alkış yağmuruna yol açtı. bir tweette “Rusya’yı dünya sahnesinde inançla çağırdığı için.”

Bay McCarthy’nin taahhüdü, onu konferansında Ukrayna’nın savaşına daha fazla fon sağlanmasına karşı çıkan küçük ama kritik bir grup karşısında garip bir konuma getirebilir.

Çoğunlukla aşırı muhafazakar Cumhuriyetçilerden oluşan bu grup, yılın başlarında yapılan ardışık seçimlerde Konuşmacı Bay McCarthy’nin tokmağını reddetmek için oy kullanan birkaç Meclis üyesini içeriyor. Buna, Bay McCarthy’nin en yakın müttefiklerinden biri haline gelen sağcı Georgia Temsilcisi Marjorie Taylor Greene de dahildir.

Son haftalarda, Cumhuriyetçiler Beyaz Saray ile borç tavanı müzakereleri öncesinde harcamaları kısmak için bir plan üzerinde anlaşmaya çalışırken, Bayan Greene Ukrayna’ya devam eden askeri yardıma ve diğer yardım biçimlerine karşı sürekli bir kampanya yürüttü.

Biden yönetimini “” ile suçlayarak bütçenin bu kısmının sıfırlanması çağrısında bulundu.aldatılmışUkrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, sağlanan yardımın ABD’yi ülkede çok aktif bir katılımcı haline getirdiğini savunarak “Ukrayna 51. devlet değil” diyor.

Bayan Greene ve diğerlerinin baskısı altında, Bay McCarthy son zamanlarda Ukrayna hakkında kamuya yaptığı açıklamalarda tutumlu davranıyor. Geçen ay sözcü, Zelensky ile yaptığı bir telefon görüşmesinin ayrıntılarını paylaşmayı reddetti ve bunun “iyi bir görüşme” olduğunu belirtti.

Ancak sağdaki Ukraynalı şüpheciler, Fox News’in Tucker Carlson’ı görevden almasının ardından görüşlerini seçmenlere ulaştırmak için kullandıkları en etkili platformlarından birini yakın zamanda kaybetti. Ukrayna’ya benzer bir bakış açısını prime time aralığından alan Bay Carlson, Bayan Greene ve diğerlerine milyonlarca Cumhuriyetçi eğilimli izleyiciye ulaşmak için düzenli bir platform vermiş ve böylece Bay McCarthy üzerindeki baskıyı sürdürmüştür.