Isparta’da orman yangınında 64 yıllık meskeni kül oldu

erkan_623

New member
Isparta Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyü hudutlarında bulunan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’ndaki ormanlık alanda pazartesi günü başlayan yangın 4’üncü gününde de devam ediyor. Yangına hem havadan birebir vakitte karadan müdahale sürüyor. Gruplar ve vatandaşlar bir yandan alevlere müdahale ederken başka taraftan soğutma çalışması yapıyor. Yangında Çandır köyündeki 20’ye yakın mesken ziyan gördü. Yangında kimisi eşyalarını kaybederken kimisinin de anıları alevler içinde yok oldu.

64 YILLIK MESKENİM GİTTİ

Yangında konutunu kaybedenlerden biri de 64 yaşındaki Nazmiye Fazilet. Hastane denetimi için çocuklarıyla köyden ayrılan Fazilet, geri geldiğinde konutunun büsbütün yandığını gördü. Meskeni yandığı için hayli ağladığını belirten Fazilet, “Yangın sırasında hastanedeydim, çocuklarım götürmüştü. Sonraki günü geldim meskenim yanmış. Çok ağladım. Devletten konutumu yapmasını isterim. Yapayalnız kaldım işte. 64 yıldır buradayım. 64 yıllık konutum gitti” dedi.

ÇATI VE MUTFAĞI YANDI

Meskenini yangında kaybeden Emine Yılmaz da alevlerin dağ tarafınca konutlara yanlışsız geldiğini söylemiş oldu. Alevlerin gelmesiyle meskenlerden kaçtıklarını belirten Yılmaz, “Benim çatı ve mutfağım yandı. Mutfaktaki eşyalarım daima yandı. Çatıda da fazlaca eşyam yandı. bakılırsavlilerden yardım istiyorum. Yangın gelince kaçtık, gölün kenarına gittik. Orada bekledik daha sonra geri geldik” diye konuştu.

ANTALYA’DAKİ YANGINI İZLERKEN ALEVLERİ GÖRDÜK

2 katlı meskenini alevlerin aldığı Zeynep Akıntürk ise meskende gelini ve kızıyla otururken Yazılı Kanyon Tabiat Parkı tarafında alevleri gördüklerini belirtti. O sırada televizyondan Antalya’daki yangını izlerken kaydeden Akıntürk, “Yazılı Kanyon’dan alevler kabardı. Gelinim ‘anne orada bir şey var’ dedi. Koştuk oraya gittik. daha sonra döndük, yangın birden bizim meskenin oraya geldi. Beni askerler taksiye aldılar götürdüler. Bizi gölün kenarına götürdüler akşama kadar orada durduk. Konutumu görmek için akşam geldiğimde tansiyonum çıktı. Sağlıkçılar beni aşağıya götürdüler. Koyun ve keçilerim vardı onlara bağırdım sağ mı diye. Birinci gün bulamadık sonraki gün sağ olarak bulduk. Tavuklarım öldü. Evlendiğimden beri 25 yıldır bu konutta yaşıyorduk” tabirlerini kullandı.

KAYNAK: İHA