Isparta’da halk üç gün elektriksiz kaldı, çocuklar montlara ve battaniyelere sarıldı

semaver

Active member
Isparta’da halk üç gün elektriksiz kaldı, çocuklar montlara ve battaniyelere sarıldı Isparta’da tesirli olan kar yağışının akabinde 3 Şubat’ta yaşanan elektrik kesintisi kentin büyük kısmında devam ediyor. Elektrikler olmadığı için doğalgazı kullanamayan yurttaşlar, mum ışığında aydınlandı. Çocuklar konutta battaniye ve montla oturmak zorunda kaldı.

CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Müdürü Erol Değerli’nin Antalya’da bir cümbüş yerinde eğlendiği manzaralar ortaya çıktı. Kentteki elektrik kesintisinin üzerine bu imgeler de eklenince bir hayli kişi toplumsal medyadan yaşananlara reaksiyon gösterdi. Yurttaşlar meskenlerinde esir kalırken Isparta Belediye Lideri Şükrü Başdeğirmen’in Ankara’da olduğu sav edildi.

‘HASTA OLACAKLAR’

Kenti güç gününde terk eden belediye liderine reaksiyon gösterildi. Vatandaşların çektiği imgelerde belediyenin çöpleri toplamadığı ve konteynerlerden taştığı görüldü.

Isparta’da avukatlık yapan Serdar İpek, “Şehrin bir kısmında hala elektrik yok. Birçok ilçede ne vakit geleceği muhakkak değil, beşerler mağdur. Hava sıcaklığı da düzgünce düştü. Kimi yerlerde su kesintileri de var” tabirlerini kullandı. Elektrik olmadığı için üç gündür ısınamayan ve konutunun buzhaneye döndüğünü söyleyen aile ise, “Çocuklara montları giydirip oturuyoruz. Çocuklar soğuktan hasta olacak” diye konuştu.

CAN KAYBI TEZİ

Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İdare Konseyi Üyesi Mehmet Özdağ, altyapının yetersiz olduğunu belirterek, “Sadece dağıtım şebekesinde değil beraberinde iletim şebekesinde de hasarlar oluşmuş. Demek ki Isparta bölgesinde ağır kış şartlarına uygun güç nakil çizgisi tasarımı yapılmamış. Güç nakil çizgilerinin ne vakit kimler tarafınca yapıldığı incelenmeli. Kesinti esnasında elektrik aygıtına bağlı hayatını sürdüren yurttaşların ömrünü kaybettiği savlarını duyduk. İnsanların güç kesintisinden dolayı ömrünü kaybetmesi kabul edilebilir değil” tabirlerini kullandı.

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ ise elektrik kesintisinin kar yağışı niçiniyle olduğunu savunarak, “Isparta’yı tesiri altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, saatlerce hiç durmadan yağan karın yarattığı yükün ve çok buzlanmanın tesiri ile ne yazık ki değerli sayıda güç nakil sınırı ağır hasar aldı. Kesintilerin başladığı birinci anda 113 bin abonemize güç verilemedi” denildi.