İsmet Paşa’nın günahını almışız

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
O kadar yatırımcı tanıdım o kadar ticaret erbabıyla muhabbetim oldu. Birçoklarının gözlerinde bunun üzerinden nasıl nemalanırım bunu ticari meta olarak kullanıp nasıl para kazanırım bakışlarını yakaladım. Ticaretini dostluğunun önüne koyanları da gördüm; dost kaybetmektense para kaybetmeyi yeğlerim diyenlerle de samimiyetim oldu. Kısacası kelam insan sarrafı olmadık lakin hayli beşerle arkadaşlığımız sonucunda karakter tahlili yapacak kapasiteye ulaştık.

O yüzden diyorum ya kimse ben bilirim ben gördüm edalarına bürünmesin. Hayat o kadar absürt olaylarla dolu bir seyahat ki her an yeni bir sürpriz sizi ziyadesiyle şaşırtmaya yetiyor ve ağzınızın açık kalmasını sağlıyor.

ABD’li Stephanie Matto isimli bir bayan ticaret erbaplarının şapka çıkaracağı yatırımcıların hayrete düşeceği bir eser çıkartmış. birebir vakitte patentini aldığı bu eser daha şimdiden kendi alanında satış rekorları kırmaya başlamış.

Stephanie Matto, 90 Day D Fiance isimli bir belgesel dizisinde birkaç dönem rol almış. Olağan bu belgesel dizide görünmesi ona şöhret kazandırsa da asıl Stephanie’yi haber kıymeti yapan ve ona parayı kazandıran diğer bir teşebbüsü.

Stephanie, yetişkinlere yönelik içerik satan web sitesinde yenilerde kendi çıkardığı gazı kavanozlayıp satmaya başlamış. Kokusunun uzun mühlet dayanması için kavanozlara çiçek yaprağı koyup görsel olarak da şık bir tasarım yapmış. Natürel, bu eser fazlaca kısa bir müddetde Stephanie yaklaşık bir milyon TL para kazandırmış.

Ne diyelim; onca girişimcinin yatırımcının geceler uzunluğu çalışıp günlerce dirsek çürüttüğü projeleri kuruş para kazandırmazken kimi akıllı girişimcilerin osuruktan tayyare projeleri onlara milyon kazandırıyor daha sonra bu arkadaşlar muvaffakiyet panellerinde bu olayları bir seferde biletli anlatıp dünyalıklarını yapmanın keyfine varıyor.

Bu haftada geldim, bana ayrılan müddetin sonuna. Sizlere veda etmeden tüm girişimcilere Stephanie Matto bahtı diliyor; haftaya görüşmek üzere huzurlarınızdan çekiliyorum.

Toplumsal Demokrat Halkçı Parrti’nin Anadolu’da esip gürlediği yıllarden bir gün Erdal İnönü seçim mitinglerinden birini gerçekleştirmek için yol geçmez, su akmaz bir beldede soluğu alıyor. Köy o denli harika hazırlanmış ki afişler, kalabalıklar halkçı partinin iktidara yürüyüşünü o an muhakkak ediyor.

Araçlar beldeye konvoy halinde girince muhtar, çabucak kurbanları kestirip davulları çaldırıyor. daha sonra seçim otobüsü meydana yaklaşınca vilayet liderleri, vekil adayları, başka liderler derken sıra en son Erdal İnönü’ye geliyor. Erdal Beyefendi sahneye çıkınca o denli bir gürültü kopuyor ki öbür köylerden duyanlar güya o köyde kıyamet kopuyor sanıyor. Tam Erdal İnönü konuşmaya başlayınca onu birinci kere goren köylülerden biri arkadaşını dürterek:

-Bu konuşan kimdir gardaşım? Ben bunu yeni görüyorum.

Deyince arkadaşı alkış yapmaya devam ederek;

-İsmet Paşa’nın oğlu Erdal İnönü diyor. O sırada soruyu soran köylü utancından yerin tabanına girip kızarıyor. Arkadaşı bu hali görür görmez çabucak istikametini tarafına çevirip alkışı bırakarak:

-Ne oldu gardaşlığım bir aksilik mi oldu?

-Bir aksilik yok da ben İsmet Paşa’nın epey günahını aldım. Merhum ikinci dünya savaşına bizi sokmayıp senelerca aç bıraktı da halbuki bu aç bıraktığı durumda ne kadar adaletli davrandığını biz görmemişiz. Bizi aç bırakıp ekmeğe muhtaç etti lakin kendi oğlunu daha beter duruma getirmiş. Baksanıza, Erdal Beyefendi bizden makûs duruma gelmiş.

Haftaya görüşmek üzere sevgi ve hürmetlerimle, hoşçakalın.

Onur Düzyatanlar