İsmailağa’da Bizans oyunları

semaver

Active member
İsmailağa’da Bizans oyunları Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen İsmailağa Cemaati Hocalarından Ahmet Mahmut Ünlü, Cumhurbaşkanı’nın Nas açıklamalarını eleştirmişti. Cübbeli’nin yakın vakitte İmam Hatipleri eleştirmesi de Hükümet medyası tarafınca reaksiyonla karşılanmıştı. “Çocuklarınızı İmam Hatip’e vermeyin” diyen Cübbeli, Yeni Şafak başta olmak üzere yandaş gazeteler tarafınca gaye alınmıştı.

AĞIR SUÇLAMA

Cübbeli, son günlerde tartışmaların merkezine yerleşirken, İsmailağa Cemaati ortasından Cübbeli’ye karşı ataklar geldi. İsmailağa’da Cübbeli’ye yönelik tutumuyla bilinen Beceri Kümesi, bir daha Cübbeli’nin amaç aldığı Fatih Medreseleri takımıyla yan yana geldi. Fatih Medreseleri’nin başında bulunan Pak Bayraktar’ın, Cemaat’in merkezlerinden Mahmut Efendi Camii’nde manzaraları Cübbeli’ye yakın isimler tarafınca paylaşıldı. Cemaat’in tarihi önderi Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Temiz Bayraktar’a karşı olduğu söylenerek, yaşananların “sızıntı” olduğu söz edildi. Beceri Grubu’na yönelik ağır suçlamalar yapıldı.

Bu süreçte bir diğer gelişme daha yaşandı. bir daha Cübbeli’nin “sahtekar” diye suçladığı, Irak’tan Türkiye’ye gelerek dergah kuran Dr. Seyyid Muhammed El Hüseyni de Beceri Grubu’yla buluştu. Cübbeli’nin, Irak’ta ABD’ye takviye olduğunu tez ettiği, dolandırıcılık ve sapkınlıkla suçladığı El Hüseyni, Beceri Kümesi ile ortak toplantılar düzenledi. Bu imajlara reaksiyon gösteren Cübbeli’nin taraftarları, Diyanet yetkililerin de El Hüseyni ile bir ortaya gelmesini, fotoğraf çektirmesini eleştirdi.

‘ATATÜRK’ÜN DİYANETİ’Nİ İSTİYORUM’

Yaşananları konuştuğumuz Cübbeli Ahmet ise “yoruldum” dedi. “Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca’yı savunuyorum, ataklara maruz kalıyorum” dedi. söylemiş olduğimin hangisi palavra, hangisi inanca aykırı” dedi. “Sorsan yüzde 99’u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17’si ateist olmuş, ne kadar deist var bilmiyoruz, lakin kusurları lisana getirdiğim için beni amaç alıyorlar” sözlerini kullandı.

“Bir vakit içinder Atatürk’ü savunduğum için de gaye olmuştum” diyen Cübbeli, “ben Atatürk periyodu Diyaneti’ni istiyorum. Onun periyodunda Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı öteki ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?” tabirlerini kullandı.

‘SAVUNAMAZ OLDUM’

İsmailağa Cemaati’nin devlet ortasında örgütlenmediğini, memuriyetten uzak durduğunu söyleyen Cübbeli, “inanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni gaye aldı, mahpusa attı. Ya bunlar? Bugün beni maksat alan Yeni Şafakçılar o vakit FETÖ’nün izindeydi” dedi.

İSMAİLAĞA İÇİNDE FARKLI ODAKLAR

Mahmut Hoca olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu İsmailağa Cemaati’nin tarihi önderi olarak biliniyor. Ustaosmanoğlu’nun yaşadığı yaşlılığa bağlı ağır sıhhat sıkıntıları niçiniyle bugün Cemaat ortasında çeşitli odaklar baş gösterdi. Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Cemaat’in tanınan yüzlerinden biri. Ustaosmanoğlu’nun bacanağı Muhammed Keskin’in liderlik ettiği Beceri Kümesi ise Cemaat ortasında Cübbeli’ye karşı tutumuyla biliniyor. İsmailağa’dan uzaklaşarak kendi cemaatini kuran, Fatih Medreseleri ismiyle bilinen Saf Bayraktar ise bir öbür kümesi temsil ediyor. Fatih Medreseleri, İsmailağa’daki kimi takımlarla şiddete varan çatışmalarıyla kamuoyunun gündemine gelmişti.