“İşletmeler için Yapay Zeka”, yapay zeka ile ilgili tüm cevapları arayanların Yüksek Lisansı

Suzan

New member
Reid Hoffman dünyanın en tanınmış girişimci ve yatırımcılarından biridir. Silikon Vadisi.

2002 yılında kurdu LinkedIn ve bugün aralarında 11 teknoloji şirketinin yönetim kurullarında yer alıyor. Microsoft.

Olağanüstü bir CV'si var.

Yine de inanıyor kiyapay zeka sizi daha da iyi bir profesyonel yapabilir.

Hoffman bana şöyle açıkladı: “Makaleler ve denemeler yazdığımda, yapay zekaya şunu soruyorum: “Yaptığım muhakemeyi nasıl geliştirirsiniz?” Ve sonra: “Bunu nasıl savunursunuz?”, çünkü bu şekilde yazdıklarıma farklı bir bakış açısına sahip oluyorum.”

Perugia Üniversitesi Rektörü'nden İnsan Bilimleri alanında fahri doktora unvanını aldıktan sonra geçen Mayıs ayında Hoffman bana, “Yapay zekanın birçok şeyi 'insanların %99'undan daha iyi' yapabileceğine inanıyorum” dedi.

Bunu düşünen tek kişi o değilyapay zekaişyerinde, bir fark yaratabilir.

Bu yıl tanıştığımda Brad SmithMicrosoft Başkanı bana sık sık kullandığını söyledi Yardımcı pilot [il chatbot basato su IA generativa dell’azienda di Redmond] ne zaman bir kurumsal veya iş toplantısı hazırlamak zorunda kalsa.

“Bir süre önce Helsinki'deydim – bana şöyle dedi: Bir veri merkezini ziyaret etmemiz ve Finlandiya'daki evleri ısıtmak için bilgisayarlarımızın aşırı ısısını nasıl kullanacağımızı öğrenmemiz gerekiyordu. Çünkü Helsinki'de bölgesel ısıtma sistemi var. Gerçekten nasıl çalıştığı hakkında hiçbir fikrim yoktu, bu yüzden Copilot'tan yardım istedim.”

Peki kullandığı istemi bilmek ister misin?

“Helsinki'deki bölgesel ısıtmayla ilgili 800 kelimelik bir rapor yazın. Teknik olarak nasıl çalışıyor ve bilgisayarlarından ve veri merkezinden aşırı ısı alan bir teknoloji şirketinin ona nasıl bağlanabileceği.”

Smith bana gülümseyerek “İşe yaradı” dedi.

yapay zeka

Yapay zeka hakkında bilmeniz gereken 100 şey

kaydeden Pier Luigi Pisa

15 Haziran 2024

Şu anda, chatbot'lar olmadan yapabilecek bir profesyonel veya yönetici yok. üretken yapay zeka.

ChatGpt, Yardımcı Pilot, Claude, İkizler: Bunlar herkesin alet çantasında bulunması gereken araçlardan sadece birkaçı. Yalnızca üretkenlik açısından sağladığı faydalar için değil.

Aslında bu araçları kullanma yeteneği dikkate alınır. piyasada en çok talep edilen becerilerden biri. Pek çok şirkette bu konularda uzmanlaşanlar yalnızca rekabet avantajı kazanmakla kalmaz, aynı zamanda bir referans noktası haline gelir.

Çünkü ChatGpt'in ortaya çıkışından iki yıl sonra hala sürmekte olan devrimi tam olarak anlamayan çok çok sayıda kişi var.

Geçen Eylül ayında İşletme için Yapay Zeka Yüksek Lisans Programının ikinci basımının açılışını yaptım. İtalyan Teknoloji Akademisitarafından oluşturulan dijital beceriler fakültesi GEDI Grubu işbirliğiyle Yetenek BahçesiÜyelere – 50 profesyonelden oluşan “tükenmiş” bir sınıfa – derginin artık “tarihi” olan kapağını gösterdim Kablolu ABD.

Fuşya rengi kapağında “” yazısı yer alıyor.Yapay zekanın ustaları”, ChatGpt'in başarısının dört mimarı vardı: Sam AltmanOpenAI'nin CEO'su, Greg Brockmanşirketin başkanı, İlya SutskeverBaş Bilim Adamı, e Mira MuratiBaş Teknoloji Sorumlusu.

Hayatımızı ve işimizi değiştiren yapay zeka yarışında hayati önem taşıyan bu dört karakterden sınıfın büyük bir kısmı yalnızca üretken yapay zekanın sembolik yüzü Sam Altman'ı tanıyordu. insan yaratıcılığını taklit edebilen.

Küçük bir günah gibi görünebilir.

Sonuçta yenilikçiler kimin umurunda, önemli olan yapay zekanın nasıl kullanılacağını bilmek. Doğru istem nedir.

Ama hayır, öyle değil, istem – yapay zekaya karşılığında yayınlanmamış başka bir metin, resim veya video almak için verilen metinsel talimat – yalnızca uzaktan başlayan bir sürecin sonudur.

İstem, yapay zekanın dişlilerinin tam olarak anlaşılmasına dayanan bir evin çatı katı gibidir.Temelleri ileri görüşlü araştırmacılar ve girişimciler tarafından atılan, geçmişinin bilinmesi gereken bir ev.

İşletmeler için Yapay Zeka – üç ay süren ve uzmanlardan dersler içeren yarı zamanlı yüksek lisans derecesi ulusal sahnenin önde gelen şirketleri ile işbirliği içinde bir proje çalışması – “kopyala ve yapıştır” istemlerinden oluşan bir veritabanı değildir.

İş için Yapay Zeka, mevcut Yapay Zeka eğitim kurslarından farklıdır çünkü şunları sunar: zihniyet değişikliğiAI kullanımından önce gelen ve daha karlı hale getiren yeni bir düşünme biçimi.

Master'ın üçüncü baskısı başlıyor 25 Ocak 2025 ve kayıtlar zaten açık: süre, zamanlar, öğretmenler ve maliyetlerle ilgili tüm bilgileri almak için buraya tıklamanız yeterli.

Ben Üstadın bilimsel koordinatörüyüm.

Bir gazeteci olarak her gün takip ediyorum. Cumhuriyet yapay zeka işinin gelişmeleri, hem İtalya'da hem de yurtdışında bu sektörde faaliyet gösteren başlıca yenilikçiler, girişimciler ve üst düzey yöneticilerle röportajlar ve açıklamalar.

İşletmeler için Yapay Zeka Yüksek Lisansının katma değeri, tam olarak arkasında sahip olduğu gerçekliklerde yatmaktadır.

GEDI Grubuve özellikle yeni teknolojilere adanmış İtalyan Teknoloji merkezi, en iyi imzalarıyla ve senaryoları ve ayrıca yapay zekayla bağlantılı riskleri anlamak için gerekli gazetecilik hikayesiyle katkıda bulunuyor.

Yetenek BahçesiDijital eğitimdeki tartışmasız liderliğine ek olarak, yapay zekanın yükselişini diğerlerinden daha önce ve diğerlerinden daha iyi bir şekilde gerçekleştirmeyi başarmış, aynı zamanda Hyper Island ve Nuclio kurslarının yanı sıra yapay zeka üzerine daha dikey Master'ların da bulunduğu bir Yapay Zeka Akademisi kurmuştur.

Ustalık, bir sertifikayla ama her şeyden önce kişisel zenginleşmeyle sona erer.

Ve böyle mi bitiyor?

“Kesinlikle hayır – AI for Business'ın ilk baskısının üyelerinden biri olan Massimo Marabese, haklı olarak LinkedIn'de yazdı -. Öğrendiklerimizi şirkete aktarmaya çalışmalıyız ve sürekli gelişen ve giderek daha hızlı çalışan bir yapay zekaya ayak uydurmak için sürekli eğitim ve yeniden beceri kazanma konusunda çalışmaya ve daha fazla yatırım yapmaya devam etmeliyiz.”