İŞKUR’un duyurduğu işe işçi seçimi kura yerine liste tekniği kullanıldı

semaver

Active member
İŞKUR’un duyurduğu işe işçi seçimi kura yerine liste tekniği kullanıldı Kırşehir’de İŞKUR Vilayet Müdürlüğü’nün toplumsal medya hesabından Kırşehir Ulusal Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda bakılırsavlendirilmek üzere 111 kişi, Kırşehir Müftülüğü’ne bağlı mescitlerde gorevlendirilmek için ise beş kişinin alınacağı duyuruldu. Dokuz ay sürecek istihdam için müracaatlar 20 Eylül’de başladı ve 24 Eylül’de tamamlandı. Yaklaşık üç bin kişinin kelam konusu durumlar için başvurduğu öğrenilirken bu müracaatlar içinden işçi seçiminde kura yerine liste tekniği kullanıldı.

Duruma reaksiyon gösteren ve yaklaşık bir yıldır işsiz olduğunu belirten Cihan Doğan (34), Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “Yerel medyadan 116 kişinin alınacağını öğrendim. ALO 170 üzerinden ben de bu programa müracaat ettim. Bana liste yoluyla seçim yapılacağı bildirildi. Aşağı üst üç bin kişinin müracaat yaptı, biroldukça kişi mağdur oldu. Burada haksız bir biçimde işe yerleştirilme var. Herkes sesini çıkarmalı ve haksızlığa dur demeli” daveti yaptı.

‘SİYASİ TERCİH BELİRLEDİ’

Hususa ait konuşan CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise şunları kaydetti: “Daha evvel İŞKUR Vilayet Müdürlüğü’nün epey adaletli bir uygulaması olan noter kurası idaresi, ne yazık ki okullarda ve mescitlerde süreksiz olarak bakılırsavlendirilecek toplam 116 kişilik paklık nazaranvlisi alımında yerini liste formülüne, yani siyasalların vicdanına ve şahsî istikbal planlarına bıraktı. Ekonomik krizin derinleştiği ve işsizlik sayılarında Türkiye rekorları kırılan bir periyotta çaresizlik ortasında umutla bekleyen dar gelirli vatandaşlarımıza baht bile tanımayan, onların bahtlarına bile göz dikmiş bir anlayış, meşruiyetini yitirme sürecine girer.”