"İnsanlarla uğraşamam" dedi, Spikerliği bırakıp çiftçi oldu

celikci

New member
"İnsanlarla uğraşamam" dedi, Spikerliği bırakıp çiftçi oldu
Babası hakim, annesi ise maliyeci olan Asel Ceyhan, ortaokul ve liseyi bitirdikten sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü’nü okudu. 11 yıl önce buradan mezun olan Ceyhan, eskiden beri hayali olan televizyon spikerliğine başladı. HAYALİNDE KENDİ İŞİNİ KURMAK VARDIMalatya, İzmir ve Aydın'da toplam 7 yıl boyunca haber spikerliği yapan Asel Ceyhan, “Hayallerinden birinin de kendi işini kurmak olduğunu söyledi. TV kanalı, kafe, restoran veya düğün salonu açmayı düşünen Ceyhan’ın aklına, kendilerine ait 2 dönümlük arazi üzerine büyükbaş hayvan çiftliği kurmak geldiği. Bu düşünceden sonra yürüttüğü spikerlik görevinden ayrılan Asel Ceyhan, kolları sıvadı ve 7 dana alarak başladığı çiftlikte şimdi 400 metrekare alanda 50 süt inek besliyor. Hayvanların doğumu dahil bütün işleri yapan Ceyhan, şimdi ise onlara daha iyi bakabilmek için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı'nda uzaktan eğitim görüyor. YAPABİLECEĞİME KİMSE İNANMADIHayvancılıkla uğraşmanın güzel ancak biraz zor olduğunu ancak zor ifade eden Ceyhan, şunları söyledi: "Hayvancılık mesleğine emek vermeniz lazım. Bu işi severek yapıyorum. İnekler, doğum yaptığı zamanlarda çalar saati kurup, geceleri 10 kez kontrollerini yapıyorum. Doğumunu, sağımını, hayvanları kamyona yükleyip, indirebiliyorum. Hayvancılığa başladığımda çevremde herkes bana, 'Sen bu işi yapamazsın. Bu güç isteyen bir iştir' dediler. Ancak ben asla vazgeçmedim. Bu işi yapacağım dedim. Şuan bana yapamazsın diyenlerin bazıları işi bıraktı.”

ALINTIDIR