İmamoğlu'nun Kadınlar Günü paylaşımına Akşener'den ilk açıklama

celikci

New member
İmamoğlu'nun Kadınlar Günü paylaşımına Akşener'den ilk açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kadınlar Günü'ne özel yaptığı paylaşımı sosyal medyada tepki aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise konuyla ilgili ilk yorumunu dile getirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP'li Pervin Buldan nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve belediye başkanlarının Kadınlar Günü'nü kutlayan İmamoğlu'na başta İYİ Parti olmak üzere sosyal medya üzerinden yoğun eleştiriler geldi. Konuyla ilgili ilk açıklamasını yapan Akşener ise 'Arkadaşlarımız beğenmedi, saygı duyuyorum' dedi. İmamoğlu'ndan Olay Yaratan Kadınlar Günü MesajıSosyal medya hesabı üzerinden Kadınlar Günü'ne özel bir mesaj yayınlayan İmamoğlu, 'İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın Pervin Buldan'ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutlarım' notunu düştü. İBB Başkanı'nın bu paylaşımı büyük tepki çekti. İYİ Parti'den Tepki GeldiİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP'li Pervin Buldan'ın isimlerinin yan yana kullanılmasından rahatsızlık duyan Millet İttifakı ortaklarından İYİ Partili siyasetçiler söz konusu mesaja tepki gösterdi. İmamoğlu'nun paylaşımına tepki gösteren isimlerden biri olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, konuyla ilgili açıklamasında, 'Anneleri yıllardır evlatsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirafımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum' ifadelerine yer verdi. Meral Akşener'den AçıklamaYavuz Ağıralioğlu'nun bu tepkisinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de açıklama geldi. Pek çok partili arkadaşının İBB Başkanı İmamoğlu'nun Kadınlar Günü mesajını beğenmediğini söyleyen Akşener, 'Sayın İmamoğlu bir mesaj attı, milletvekilimiz Ağıralioğlu da buna tepki gösteren bir tweet attı. İkisi de fikir hürriyetidir. Arkadaşlarımın çoğu da beğenmedi, saygı duyuyorum.' dedi.

ALINTIDIR