İmamoğlu’ndan Soylu’ya ‘dedikodu’ karşılığı: ‘Ne diyorsun sen Allah aşkına ya?’

semaver

Active member
İmamoğlu’ndan Soylu’ya ‘dedikodu’ karşılığı: ‘Ne diyorsun sen Allah aşkına ya?’ FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, İBB’nin karla çabasını anlattı.

Bakanların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik halini eleştiren İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, “Bizimle yan yana gelmeye korkuyorlar” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyleki:

“Bakan beyefendi o da ne yazık ki kimi telaffuzların esiri olmuş ‘bizi-sizi’ sevenlerden sayın bakan, hayli seviyor onu. İstanbul’dan dertlenmekten bahsediyor bana bunu en son anlatacak insanlardan biridir. Ne yapalım onlar da siyasetin esiri.

İstanbullu büyük oranda konutuna erişmiştir, evvelkinden daha az sorun yaşandı. Yanılgımız olmaz olur mu? İnsanların yanılgısı olur, eksiği olur. Sabah kalkıyorlar İmamoğlu, akşam İmamoğlu.

24 Ocak Pazartesi günü ve evvelce Valilikle birlikte nazaranv eşleştirmeleri yaptık. Pazartesi günü Vali’ye konuştuk. Beşerler işe gitmekte zorlanabilir dedik. İdari müsaade yapıldı. Daima irtibat halindeydik. Ben kar sürecinde 2004 yılında 17 saat mahsur kaldık. Bu karın bir özelliği var. Son 20 yılda 8 saatte İstanbul’da bu biçimde kar görülmedi. Mağduriyetin yaşandığı hatta metro olsaydı bu kadar olmazdı. D-100 karayolu akşam tıkandı, 7 saat içerisinde açtık. Basın ekspres ve TEM otoyolu tıkandı, sonraki gün öğle lakin açıldı. TEM, 3. köprü yolu ve basın ekspres yolu en uzun müddette açılan yollar.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİSİYLE YEMEK AÇIKLAMASI

İmamoğlu açıklamalarına şöyleki devam etti:

İstanbul tarihinde bu kadar yabancı ülke misyon şefleriyle bir ortaya gelen büyükşehir tarihinde yoktur diye düşünüyorum. İngiliz büyükelçi Aralık başında buraya geldi. Biz o gün bu görüşmeyi ayarladık. Balıkçıyı bile biz o gün belirledik. Kendisi balığı hayli seviyormuş. 25 gün evvelce restoranda rezervasyon yaptık. Ben o gün AKOM’daydım sayın büyükelçinin erken geldiğini öğrendik. daha sonra kalkıp oraya gittik. Yemeği yedik kalktık. Ben yine AKOM’a geçtim eşimi de öbür bir araçla konuta gönderdim.

MOBESE TARTIŞMASI YARGIYA TAŞINDI

Ben eşimle bir temsiliyet yemeğine gidiyorum. Bugün de öbür yerlere gideceğim bir sürü işim var. Garantimiz devletimiz. Ne diyorsun sen Allah aşkına ya? ‘Dedikoduyu bırak uygunluğun vakti…’ Çok önemli ve hayati bir sorundur. Birileri fotoğrafımızı masanın altından çekmiş falan bunların hiç bir değeri yok. Bu benim memleketimin, şahsımın, ailemin her insanın güvenliği problemidir. İçişleri Bakanı “İyiliğin vakti…” Gırgır yapacak vakti değil. Bu usulü bu ülkede fazlaca ağır şeylere sebep oluyor. 55 gün evvel 557 terörist dedin, 20 gün evvel ben valiliğe dilekçe yazdım. Yollayın bana gereğini yapayım diyorum. Her dediği lafın altı boş çıkıyor. İşin gücün öbür.

MOBESE imgeleriyle ilgili kendi şahsî müracaatımı yaptım, kurumsal müracaatımı yaptım. İstanbul Başsavcılığı’nı da nazaranve davet ediyorum.

Ben bu olayı yaşadığım akşam valimizi aradım. Kendisine bildiri attım bunu dilekçe kabul edebilirsiniz dedim. Valiye mesajımı attım. Kelam uçar yazı kalır. Yetinmedim sonraki gün tekrar attım.

Sayın Bakan sen MOBESE kamerası için mi İstanbul’a geldin? İstanbul’a gelip MOBESE’de kestirilen kayıt ve bu süreci yönetmek için mi İstanbul’a geldin?

Bu nasıl bir İmamoğlu korkusu, bu nasıl İstanbul sevdası?