İlkyardım eğitimi yardımıyla 3.kattan düşen 2 yaşındaki bebeği hayata döndürdü

erkan_623

New member
Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Altıntop Mahallesi Çaybaşı Caddesi’nde meydana gelen hadisede 4 katlı apartmanın 3. katında yaşayan Afganistan asıllı Nimal ile Amine Ahmedi çiftinin 2 yaşındaki bebeği Ali Ahmedi, balkonda sarkarken istikrarını kaybedip beton yerde yürüyen hanımın önüne düştü. O anda neye uğradığına şaşıran bayan şok geçirirken etraftaki esnaf ve vatandaşlar yardıma koştu. 112’ye ihbar verildiği sırada esnaf Alptürk Çurku, düşen bebeğin kalbinin atmadığını fark ederek kalp masajı yapmaya başladı. Masaj yardımıyla tekrar hayata dönen bebek, sıhhat bakılırsavlileri tarafınca Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ağır bakımda tedavisi devam eden bebeğin, hayati tahliyeyi atlattığı öğrenildi.

DERİN BİR NEFES ALARAK HAYATA DÖNDÜ

İş yerinin önünde telefon görüşmesi yaparken karşı binanın balkonundan bir şeylerin düştüğünü fark eden Alptürk Çurku, birinci başta poşet zannettiği bu cismin bir bebek olduğunu olayın şahidi olan bir hanımın çığlının akabinde anladı. Çabucak olay yerine koşarak birinci ilk müdahaleyi yapan ve aldığı eğitimin de sayesinde kalbi duran bebeği yaşama döndüren Çurku, yaşananları şöyleki anlattı: “Olayın heyecanıyla birinci başta anlayamamıştım fakat bebeğin önüne düştüğü bayan büyük bir çığlık attı. Büyük bir panik oluştu ve ben birinci müdahaleyi yapmak zorunda kaldım. Denizli İdeal Ocaklarında aldığımız birinci yardım eğitiminin yardımıyla çabucak çocuğun boynuna müdahale ettim. Hareket etmemesi için boynunu tuttum. Kısa bir süre daha sonra morarmalar başlatınca kalbinin teklediğini ve nabzının yok olmaya başladığını fark ettim. Küçük bir kalp masajı yaptım, derin bir nefes alarak hayata döndü. Ambulans gelinceye kadar birinci yardıma devam ettim ve başından hiç ayrılmadım. Ambulans gelince sıhhat gruplarına teslim ettim. Ağır bakıma kaldırılıp tedavi altına alınmış.”

BALKONDA OYNUYORDU

Bebeğin ailesiyle irtibatı koparmadığını kaydeden Çurku, “Ailesiyle en son sabah saatlerinde konuştum. Hayati bir tehlikesi yok, şuuru açıkmış ancak ağır bakımda tedavisi sürüyor. Rabbim şifa versin inşallah. Genelde tıpkı balkonda büyük ağabeyleri oynuyordu. Oradan aşağıya bakıyor can zahmetinden. Bu küçük bebeği daha evvel hiç görmemiştim. Ailelerinde biraz daha dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.

KAYNAK: İHA