İktisat ile ilgili kanun teklifi: 6 unsur kabul edildi

Zeytin

Global Mod
Global Mod
TBMM Genel Konseyinde, iktisada ait düzenlemeler içeren Kimi Kanun ve Kanun Kararında Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin birinci 6 hususu kabul edildi.

Teklifin kabul edilen hususlarına nazaran, güvenlik korucularının aylık fiyatlarının, minimum fiyatın altına düşmesi halinde ortadaki fark tazminat olarak ödenecek.

Diş protez laboratuvarlarında, diş protez teknisyenleri ve diş protez teknikerlerine ilişkin iş ve süreçlerde yardımcı olmak üzere 31 Aralık 2011 ile 23 Kasım 2015 içinde Sıhhat ve Ulusal Eğitim Bakanlıkları içinde düzenlenmiş olan protokol kapsamında eğitim almış olan bireyler, yardımcı işçi olarak çalışabilecek.

Kambiyo mevzuatı uyarınca faaliyet gösterecek firmalara, faaliyet müsaadesi yahut yetki evrakı verilmesi basamağında, hem iştirakçilerin mali gücünün tespiti birebir vakitte piyasaya girişlerin denetimi maksadıyla Hazine ve Maliye Bakanlığına fiyat alma yetkisi verilecek.

Fabrikalarda kullanılan oksijen, azot ve argon gereksinimini karşılayacak hava ayrıştırma tesislerinin ormanlık alanlarda kurulabilmesine müsaade verme yetkisi Tarım ve Orman Bakanlığında olacak.

2020 yılında meydana gelen zelzelelerde, binaları ziyan nazarann vatandaşlar için devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülükleri ile ilgili yapılacak iş ve süreçlerde muhtemel mağduriyetlerin giderilerek hak kayıplarının kelam konusu olmaması, afetzedelere eşit ölçüde yardım eli uzatılabilmesi ve uygulama birliği sağlanması hedefiyle düzenleme yapılacak.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Aygıt Kurumunda tabip ve eczacı olarak çalışanlara, döner sermayeden ek ödeme yapılacak.

Teklifin 6. hususunun kabul edilmesinin akabinde TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, birleşime orta verdi. Ortadan daha sonra kurulun yerinde olmaması üzerine Erdoğmuş, birleşimi saat 14.00’de toplanmak üzere kapattı.

Okumaya devam et...