İHH’dan Afganistan’da 8 bin bireye yardım

erkan_623

New member
yıllardır işgal altında olan Afganistan’da çatışma ve akınlar sebebiyle 47 bin kişi hayatını kaybetti. Savaş, geride binlerce çocuğu yetim bıraktı. Bu yıl başlayan kuraklık da besin ve pak su bulmayı zorlaştırıyor. Tüm bu külfetler, Afgan halkını kendi ülkesinde ilticaya zorluyor. BM datalarına gore ise 14 milyon kişi yetersiz besleniyor. 25 yıldır Afganistan’da insani yardım, yetim destekleme, kalkındırma üzere birfazlaca proje hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı, son krizin akabinde pirinç, barbunya, sıvı yağ, tuz, şeker ve çay bulunan bin 520 adet kumanya paketini muhtaçlık sahiplerine ulaştırdı. Yardımlardan 7 bin 600 mağdur Afgan istifade etti. Yardımlar; ülkenin başşehir Kabil, Ghazni, Meydan Şar, Saidabad, Tahar, Kunduz ve Baglan bölgelerinde dağıtıldı.

Sıhhat projeleri hayata geçireceğiz

Ülkede önemli bir biçimde baş gösteren kuraklık niçiniyle insanların suya ulaşmakta sorun yaşadığının altını çizen İHH Kabil Ofis Sorumlusu Mücahit Kılıç, içme suyu alanında yaptıkları çalışmaları ağırlaştıracaklarını söylemiş oldu. Mücahit Kılıç, vakfın bölgedeki son çalışmalarını şu biçimde özetledi: “Çatışma, ekonomik ve öbür birfazlaca niçinlerden ötürü Afganistan halkının açlık meşakkati ile burun buruna geldiği bu vakitte, İHH olarak acil besin dağıtımlarımızı devreye soktuk ve Afganistan’ın birfazlaca noktasında bu yardımlarımızı sürdürüyoruz. hem de sıhhat imkanlarının epeyce kısıtlı kaldığı bu vakitte de İHH olarak gerekli tespitlerimizi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda da ilerleyen günlerde sıhhat alanında fazlaca taraflı projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Afganistan’da yaklaşık 2 bin yetime, Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında finansal olarak dayanak sağlamaktayız. beraberinde Afganistan’da bir adet yetimhanemiz bulunmakta. Artan sivil kayıplar niçiniyle oluşan yetimler için yaptığımız çalışmaların kapsamını artırmayı planlıyoruz.”

Afganistan acil yardım bekliyor

Afganistan’da daha fazla bireye ulaşmak için hayırseverlerin takviyelerine muhtaçlık var. Bağışçılar dayanak oldukları takdirde İHH, Afgan halkının yaralarını sarmaya devam edecek. İHH’nın çalışmalarına takviye olmak isteyen hayırseverler, vakfın banka hesap numaralarına açıklamaya Afganistan Acil Yardım yazarak takviye olabiliyor.